Een nieuwe smartphone kopen? De beste keuze

De smartphone

Alle Gsm’s of mobiele telefoons die tegenwoordig worden verkocht, zijn smartphones. De opkomst van smartphones begon in de jaren tachtig, toen slechts een paar mensen dergelijke toestellen bezaten omdat ze toen erg duur waren. Ze waren bovendien ook nog heel groot en moeilijk om in je broekzak te stoppen. Vanwege de snelle ontwikkeling van technologie zijn smartphones slimmer, sneller en compacter geworden. Door de jaren heen zijn er heel veel Apps ontwikkeld en dagelijks worden er nieuwe apps uitgebracht. Nu heb je ook veel merken die smartphones aanbieden en vooral goedkopere merken, zodat u niet altijd veel geld hoeft uit te geven aan een nieuwe smartphone.

Het besturingssysteem

Er zijn veel soorten smartphones en soms is het moeilijk om het meest geschikte apparaat te kiezen. Je hebt verschillende besturingssystemen waarvan er twee de belangrijkste zijn, namelijk IOS en Android. Deze twee besturingssystemen zullen we hieronder in het kort bespreken. 

smartphone
 • Besturingssysteem IOS

IOS is een besturingssysteem dat te vinden is op toestellen van Apple, zoals bij IMac, IPad en IPhone. Het besturingssysteem van Apple is voornamelijk bekend voor zijn stabiliteit en staat voor kwaliteit en veiligheid, maar er zijn minder apps beschikbaar dan bij Android. Je moet ook weten dat iPhone niet zo goedkoop zijn, de goedkoopste smartphones van Apple starten vanaf ongeveer € 290.

 • Besturingssysteem Android

Android is een besturingssysteem dat je op vele apparaten terugvind en denk hierbij aan smart tv’s, camera’s, tablets, smartphones en nog veel meer. Android wordt door veel merken gebruikt en is het meest populaire besturingssysteem op smartphones. Er zijn ook heel veel Apps voor smartphones met Android beschikbaar.

Prijsklasse

Als je een Apple-klant bent, weet je al dat iPhones meestal duurder zijn dan Android-telefoons. Merken als Samsung Galaxy S21 Ultra en iPhone 12 Pro Max zijn prima, maar voor een prima smartphone hoef je niet altijd de hoogste prijs te betalen. Samsung is een relatief duur merk maar heeft ook modellen in goedkoper prijsklassen. Aan de onderkant van de prijsklasse vind je merken als Nokia, Huawei, Xiaomi en Motorola.

Welke smartphone kiezen?

Wanneer je een smartphone wilt kopen, moet je je eerst afvragen voor welke doeleinden je het toestel wilt gebruiken. Je gaat bijvoorbeeld alleen maar bellen en sms’en, of je wilt een toestel om je foto’s bewerken. Veel tieners gebruiken een smartphone om contact te houden met vrienden via sociaal media en om te gamen.

Als je alleen belt en soms sms’t, hoef je meestal geen dure smartphone aan te schaffen en is het basismodel meestal voldoende. Wanneer u uw smartphone regelmatig gebruikt om foto’s te maken, moet u rekening houden met de camera en opslagruimte op uw apparaat, of dat u de opslagruimte kunt uitbreiden door een externe geheugenkaart te plaatsen. Indien je de smartphone intensief gaat gebruiken voor verschillende applicaties, of als je er zware games wilt spelen, dan kies je het beste voor een smartphone met een krachtige processor en krachtige grafische chip.

Nu heb je al enig idee over welke smartphone je moet kopen, natuurlijk niet alles is hier besproken geweest, maar het zou voldoende moeten zijn om je een stuk verder te helpen bij de zoektocht naar de juiste smartphone. Hieronder hebben wij een samengestelde lijst met smartphones klaargezet, die dagelijks wordt bijgewerkt. Je zult beslist u keuze vinden.

Toevoegen aan vergelijken
Toevoegen aan vergelijken
Toevoegen aan vergelijken
299,00
Toevoegen aan vergelijken
169,00
Toevoegen aan vergelijken
Toevoegen aan vergelijken
Toevoegen aan vergelijken
Toevoegen aan vergelijken
Toevoegen aan vergelijken

kurt

Hey bezoeker,tof dat je hier komt kijken voor advies! Mijn naam is Kurt Cools en bezit ondertussen jarenlange ervaring op het gebied van elektronica. Daarnaast ben ik enorm gepassioneerd door computers en internet. Netwerken, computers bouwen, camera beveiliging krijgen altijd mijn volle aandacht. Daarnaast koop ik graag de allernieuwste gadgets om uit te proberen. Dit is niet zo vreemd als je jarenlang technicus geweest bent om digitale tv en internet bij consumenten thuis te installeren. Verder, maar meer recent, is de zonnepanelenindustrie mij ook erg goed bekend, en waarvoor ik veel elektrisch werk doe. Dus zeer veel van mijn tijd gaat hier naartoe en die kennis wil ik graag delen. Het beetje tijd dat over is steek ik dan nog graag in tuin, spelletjes spelen en familie.Groetjes en veel plezier op deze site. Hopelijk heb je er veel aan!Kurt

   logo_onder
   De beste keuze maken bij het kiezen van kwaliteitsproducten blijft een uitdaging. We helpen je om je beter te informeren over het product voordat je het koopt. Informatie die essentieel is om de "beste" keuze te maken.

   Algemene voorwaarden | Cookies | Privacy | © 2022 – debestekeuze.be

   De beste keuze
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0