De beste keuze voor soundbars in 2022

De beste soundbar

Welke soundbar?

soundbarOm de beste keuze te maken is het belangrijk om wat uitleg te hebben over de soundbar en welke mogelijkheden je allemaal hebt. Ze worden meestal met een subwoofer geleverd. Ik geef hieronder een korte uitleg over de soundbar.

De soundbar wordt gebruikt om het geluid van de tv te verbeteren en wordt meestal onder de tv geplaatst of aan de muur gehangen. Je hebt verschillende soorten, zoals een soundbar zonder subwoofer of met subwoofer en dan heb je ook nog een soundplate.

Soorten soundbars

Gewone soundbar

Vergeleken met een soundbar met ingebouwde subwoofer heeft een gewone soundbar met aparte subwoofer een beter baseffect.

SoundPlate

Een soundplate is een soort plaat en is redelijk dun, hierdoor valt het geluid soms wat tegen.

Een soundbar verbetert het geluid van de TV

Tegenwoordig zijn smart tv’s erg dun geworden waardoor er weinig ruimte is voor ingebouwde hoogwaardige speakers. Als je naar een film kijkt is de geluidskwaliteit van de tv meestal laag. Dit probleem kun je eenvoudig oplossen door een soundbar aan te sluiten op je tv. Na het aansluiten van de soundbar zal het geluid direct verbeteren en heb je meteen meer een “gevoel” zoals in de bioscoop. Maar voor een echte thuisbioscoopervaring kies je het beste voor een home cinema set, die naar mijn mening nog beter klinkt.

Ingangen / Uitgangen

Op een soundbar zijn er verschillende ingangen en uitgangen voorzien, zoals meerdere HDMI-aansluitingen, RCA, coaxiaal, USB en een netwerkaansluiting. Hiervan is de HDMI-aansluiting het populairst en heb je vaak 2 aansluitopties zoals HDMI-ARC. U kunt het beste kiezen voor HDMI-ARC, omdat er maar één kabel nodig is, maar je tv moet deze optie wel ondersteunen. HDMI ARC heeft veel voordelen. Deze verbinding stuurt het beeld van de soundbar naar de tv en het geluid keert terug van de tv naar de soundbar. Soms kun je de soundbar ook draadloos met de tv verbinden, maar u moet er rekening mee houden dat dit geluidsvertragingen kan veroorzaken.

Subwoofer

Een soundbar is meestal voorzien van een aparte subwoofer die zorgt voor lage tonen en een uitstekende bas geluid. Bij sommige soundbars is de subwoofer al reeds ingebouwd in de balk en word deze niet apart bijgeleverd. Mijn ervaring is dat een soundbar met ingebouwde subwoofer veel zwakker is dan een soundbar met losse subwoofer, waardoor je niet echt

gevoel hebt van een hoogwaardig bas geluid. Maar in sommige gevallen, als er niet genoeg ruimte is voor de subwoofer, is dit een goede oplossing. Daarnaast zijn er ook subwoofers die draadloos aan te sluiten zijn, dit bespaart u een kabel.

Nu je het concept van soundbars begrijpt, hebben we hieronder een lijst met 10 best verkochte soundbars op een rijtje gezet, de lijst word iedere dag opnieuw bijgewerkt.

De 10 beste soundbars voor 2022

Samsung HW-T550/XN

★★★★★
199,00  in voorraad
Coolblue.be
Bijgewerkt op 10 augustus 2022 23:17

Met de Samsung HW-T550/XN haal je de basis voor een homecinema set in huis. De set bestaat uit een soundbar en een subwoofer. De soundbar heeft een vermogen van 320 watt, waardoor je naar een krachtig geluid luistert. De subwoofer ondersteunt deze met een diepe bas. Zo klinken de lage tonen uit een concert levensecht. Gaat de televisie uit en wil je naar muziek luisteren? Schakel dan over naar bluetooth en stream je favoriete nummers draadloos vanaf je smartphone of tablet naar de soundbar.Wanneer je je set wilt uitbreiden naar surround geluid, schaf dan de Samsung SWA8500S achterspeakers aan.

JBL Bar 2.0

★★★★★
155,00
139,00
 in voorraad
Coolblue.be
Bijgewerkt op 10 augustus 2022 23:17

Met de JBL Bar 2.0 All-in-One heb je verder niks anders nodig voor krachtig geluid bij je televisie. Dankzij de diepe bas en de Dolby Digital ondersteuning lijkt het net of je midden in de spannende film zit. Je voelt de energie van je favoriete sportstadion bij jou in de woonkamer. Heb je geen zin meer om tv te kijken? Koppel de soundbar via bluetooth aan je smartphone of tablet en geniet zo van je muziek. De soundbar heeft een smal en eenvoudig ontwerp, waardoor je hem eenvoudig onder je tv plaatst.

Samsung HW-T420/XN

★★★★★
176,99  in voorraad
Coolblue.be
Bijgewerkt op 10 augustus 2022 23:17

Met de Samsung HW-T420/XN verbeter je het geluid van je televisie. De set wordt geleverd met een soundbar en een subwoofer. De soundbar versterkt het geluid van de televisie en de subwoofer produceert diepe bassen. Heb je geen zin meer in een film of serie? Wanneer de tv uitgaat, stream je draadloos muziek vanaf je smartphone of tablet naar de soundbar.

LG SL4Y

★★★★★
209,00  in voorraad
Coolblue.be
Bijgewerkt op 10 augustus 2022 23:17

Met de LG SL4YG verbeter je eenvoudig het geluid bij je films, series en muziek. De bar wordt geleverd met een subwoofer, waardoor geluidseffecten beter benadrukt worden. Dankzij de Adaptive Sound Control functie wordt het geluid automatisch aangepast aan de meest geschikte geluidsmodus. Zo creëer je een optimale geluidservaring. Verbind de bar via bluetooth met je smartphone en stream muziek van streamingdiensten zoals Spotify en Netflix. Voor een optimale surround geluid sluit je de soundbar aan op de SPK8 surround set.

Sonos Beam Zwart

★★★★★
399,00  in voorraad
Coolblue.be
Bijgewerkt op 10 augustus 2022 23:17

Met de Sonos Beam kies je zelf de geluidsweergave bij jouw films, series of muzieknummers. De soundbar beschikt over een standaard modus, nachtmodus en spraakversterking modus. Met de nachtmodus wordt het basgeluid automatisch geminderd. De spraakversterking modus brengt gesprekken beter naar voren. Een cabaretshow, praatprogramma of serie komt hierdoor goed tot zijn recht. Via de ingebouwde Google Assistant bedien je de muziek of vraag je naar het laatste nieuws, verkeersinformatie of wat voor weer het wordt. Via wifi stream je direct muziek via Airplay 2, Google Chromecast, SonosNet of Spotify Connect en verbind je je smartphone of tablet met de speaker. Verbind de Beam met andere Sonos speakers voor een home cinema of multiroom opstelling. Je bedient alle speakers eenvoudig via de Sonos app op je smartphone of tablet. Let op: Sonos producten werken niet via het 5GHZ netwerk. Zorg er dus altijd voor dat je wifi op het 2.4GHZ netwerk is geïnstalleerd voordat je een Sonos product aanschaft.De Sonos Beam verbinden met je tvGebruik of meegeleverde hdmi arc kabel of de meegeleverde optische kabel om je soundbar met je televisie te verbinden. Let op dat je tv dus over een hdmi arc of optische aansluiting moet beschikken om de Beam te kunnen gebruiken.

LG SPK8

★★★★★
117,00  in voorraad
Coolblue.be
Bijgewerkt op 10 augustus 2022 23:17

Maak jouw surround set compleet met de LG SPK8 speakers en creëer een true surround sound.Plaats de achterspeakers boven of achter je zitplek in de hoeken van de woonkamer. Sluit de speakers aan op een LG soundbar voor een bioscoop geluidservaring. Via wifi verbind je de speakers draadloos met de bar. Wel moeten de speakers bedraad op netstroom aangesloten worden.

Bose TV Speaker

★★★★★
256,00  in voorraad
Coolblue.be
Bijgewerkt op 10 augustus 2022 23:17

Met de Bose TV Speaker verbeter je eenvoudig het geluid van je televisie. De compacte soundbar past onder elke televisie en sluit je eenvoudig aan. Dit doe je met een hdmi arc kabel of een optische kabel. Ben je klaar met televisie kijken en wil je naar muziek luisteren? Dankzij de bluetooth verbinding stream je draadloos je favoriete nummers vanaf je smartphone of tablet naar de bar. Met de meegeleverde afstandsbediening pas je het geluid van de soundbar aan naar jouw wensen. Dat is bijvoorbeeld handig als je naar een lagere bas wilt luisteren of wanneer je de soundbar aan de muur hangt. Zo past de verspreiding van het geluid zich aan op jouw luisterpositie.

Bose Smart Soundbar 300

★★★★★
399,00  uit voorrraad
Coolblue.be
Bijgewerkt op 10 augustus 2022 23:17

De Bose Smart Soundbar 300 stuur je aan via stemcommando's. De soundbar beschikt over de ingebouwde Google Assistant die je het leven makkelijker maakt. Vraag Google je favoriete playlist af te spelen of om een recept voor lasagne voor te lezen. Wanneer je meerdere Bose speakers draadloos aan de soundbar wilt koppelen, maak je gebruik van SimpleSync. Dit werkt ook met draadloze koptelefoons van Bose, waardoor je in stilte geniet van je favoriete film. Gaat de tv uit en wil je muziek luisteren? Verbind je smartphone of tablet via wifi of bluetooth met de soundbar en stream je favoriete nummers.

Sony HT-SF150

★★★★★
155,00
99,00
 uit voorrraad
Coolblue.be
Bijgewerkt op 10 augustus 2022 23:17

Creëer een surround geluid bij je televisie met de Sony HT-SF150. De soundbar sluit je met een hdmi kabel aan op je tv. Met een totaal vermogen van 120 watt vult hij een gemiddelde woonkamer met gedetailleerd en helder geluid. Luister je graag naar muziek? Met een usb kabel of via bluetooth verbind je een telefoon of tablet met de soundbar. Zo geniet je van jouw favoriete nummers.De Sony HT-SF150 verbinden met je tvGebruik de meegeleverde optische kabel om je soundbar met je televisie te verbinden. Let op dat je tv dus over een optische aansluiting moet beschikken om de soundbar te kunnen gebruiken. Hebben beide apparaten ook een hdmi arc poort? Dan raden we aan een losse hdmi arc kabel aan te schaffen.

Bose Soundbar 700 + Bose Bass Module 700 Zwart

★★★★★
1.528,00
1.509,00
 in voorraad
Coolblue.be
Bijgewerkt op 10 augustus 2022 23:17

Met de Bose Soundbar 700 en Bose Bass Module 700 geniet je van een helder en krachtig geluid. Het geluid van de soundbar klinkt realistisch en onvervormd dankzij de ingebouwde PhaseGuide technologie. De ingebouwde drivers zorgen ervoor dat het geluid duidelijk verstaanbaar blijft. Met de subwoofer worden lage tonen extra benadrukt. Het geluid van een roofvogel die overvliegt of een raceauto die voorbijkomt, wordt hiermee nog realistischer. Je verbindt de subwoofer draadloos aan de soundbar, maar je moet de woofer wel op netstroom aansluiten.De Bose Soundbar 700 verbinden met je tvGebruik de meegeleverde hdmi arc- of de optische kabel om je soundbar met je televisie te verbinden. Let op dat je tv dus over een hdmi arc of optische aansluiting moet beschikken om de soundbar te kunnen gebruiken. Wij raden de hdmi arc kabel aan.


De beste keuze
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0