Eenvoudige installatie, groot geluid: de voordelen van een soundbar

Soundbars zijn een populair alternatief voor traditionele home theater-systemen. Ze zijn compact, eenvoudig te installeren en bieden een verbeterde audio-ervaring in vergelijking met de speakers die meestal bij een televisie worden geleverd. In dit artikel zullen we de verschillende aspecten van soundbars bespreken, waaronder hun voordelen, functies en welke factoren u moet overwegen bij de aankoop ervan.

Beste soundbar

Het is moeilijk om een specifieke lijst te maken van de beste soundbars omdat dit afhankelijk is van uw persoonlijke voorkeuren en budget. Er zijn echter enkele soundbars die als uitstekend worden beschouwd door experts en gebruikers. Hier is een lijst van enkele populaire en hoog gewaardeerde soundbars die momenteel op de markt zijn:

Samsung HW-T420
8.9
Voodelige keuze
Pluspunten
 • Met de krachtige bas van de subwoofer ervaart u een vollere geluidservaring in de hele kamer.
 • Er is een subwoofer meegeleverd.
 • Voordelige prijs.
 • Bluetooth.
Minpunten
 • Het is niet mogelijk om deze soundbar met wifi aan je smartphone te koppelen.
 • Deze soundbar heeft geen geen Multiroom audio.

Als je op zoek bent naar een manier om het geluid van je televisie te verbeteren, is de Samsung HW-T420/XN een uitstekende keuze. Deze set bestaat uit een soundbar en een subwoofer die samen werken om een krachtiger en vollere geluidservaring te creëren.

De soundbar werkt als een versterker voor het geluid van je televisie, waardoor films en series nog realistischer klinken. De subwoofer, aan de andere kant, zorgt voor diepe bassen, wat het geluid van de televisie nog immersiever maakt. Dankzij deze combinatie van de soundbar en de subwoofer, wordt het geluid van je televisie opgevoerd naar een niveau dat je nog nooit eerder hebt gehoord.

Maar de Samsung HW-T420 is niet alleen geschikt voor het kijken van televisie. Als je geen zin meer hebt in een film of serie, kun je ook draadloos muziek streamen naar de soundbar vanaf je smartphone of tablet via Bluetooth. Dit maakt de soundbar een veelzijdig apparaat dat je kunt gebruiken voor verschillende doeleinden.


Pluspunten
 • Met ingebouwde bluetooth kun je gemakkelijk muziek streamen van je smartphone.
 • Met draadloze subwoofer en achterspeaker.
 • Vermogen van 300 watt.
Minpunten
 • Deze soundbar heeft geen ingebouwde mediaplayer.

De JBL Bar 2.1 Deep Bass soundbar is de perfecte oplossing voor degenen die op zoek zijn naar een bioscoopervaring in hun eigen huis. Met een totaal systeemvermogen van 300W, brengt de soundbar jouw favoriete films, sportwedstrijden en muziek tot leven.

Een van de hoogtepunten van deze soundbar is de 6.5″ draadloze subwoofer die diep, indrukwekkend geluid levert. Dit zorgt ervoor dat je de bas echt kunt ervaren, waardoor het geluid nog realistischer wordt. Of je nu een film kijkt of muziek luistert, de JBL Bar 2.1 zorgt voor een kamervullend geluid en een echte bioscoopervaring.

Aansluiten op je televisie is eenvoudig dankzij de HDMI- of optische kabel. Hierdoor kun je direct van start gaan met het genieten van je favoriete content. En als je geen zin hebt om een film te kijken, kun je ook draadloos je favoriete muziek streamen via Bluetooth met je telefoon of tablet.Compact en krachtig

Eén van de grootste voordelen van soundbars is hun compactheid. In tegenstelling tot traditionele home theater-systemen, die vaak bestaan uit meerdere componenten zoals een receiver, luidsprekers en een subwoofer, bestaat een soundbar uit één enkel apparaat. Dit maakt het eenvoudiger om een soundbar in een kamer te integreren, zonder dat het veel ruimte in beslag neemt.

Verbeterde audio-ervaring

Soundbars bieden ook een verbeterde audio-ervaring in vergelijking met de speakers die meestal bij een televisie worden geleverd. Ze zijn vaak voorzien van geavanceerde technologieën zoals surround sound-simulatie, die een ruimtelijker geluid creëren en een betere kijkervaring bieden bij het kijken van films of het luisteren naar muziek.

soundbar
Creëer een perfect geluid met een soundbar

Wat te overwegen bij de aankoop van een soundbar?

Bij de aankoop van een soundbar, zijn er een aantal factoren waar u rekening mee moet houden. Een van de belangrijkste is de grootte van de soundbar. Houd er rekening mee dat de grootte van de soundbar direct gerelateerd is aan de grootte van de kamer waar u de soundbar wilt plaatsen. Een grotere soundbar is geschikter voor grotere kamers, terwijl een kleinere soundbar beter geschikt is voor kleinere kamers.

Een andere factor is de connectiviteit van de soundbar. Veel soundbars zijn voorzien van verschillende aansluitingen, zoals HDMI, Bluetooth, USB en optische ingangen, waardoor het eenvoudiger is om de soundbar aan te sluiten op andere apparaten. Als u bijvoorbeeld van plan bent om de soundbar aan te sluiten op een televisie, moet u ervoor zorgen dat de soundbar een HDMI-aansluiting heeft.

Tot slot, is om te overwegen of de soundbar geschikt is voor uw budget. Soundbars zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, van budgetmodellen tot high-end modellen. Het is belangrijk om te beslissen welke functies voor u belangrijk zijn en om te bepalen hoeveel u bereid bent uit te geven.

Voordeel van een soundbar

Veel audiosystemen leveren weliswaar goede geluidskwaliteit, maar ze bestaan uit meerdere onderdelen. Zo zijn er tenminste vier speakers, die verspreid in de kamer neergezet moeten worden. Vaak gaat dit gepaard met een wirwar aan snoeren. Soundbars hebben een subtiele vormgeving, waardoor ze niet opvallen en makkelijk weggewerkt kunnen worden. Een ander voordeel is dat ze uit maar enkele onderdelen bestaan, want binnenin de soundbar zitten de speakers. Het aansluiten is makkelijk doordat daar maar één snoer aan vastzit. De meeste subwoofers zijn draadloos.

Meer over de kwaliteit van het geluid

De geluidskwaliteit wordt onder meer bepaald door de speakers. Er zitten minstens twee speakers in een soundbar unit. De toonhoogten worden verdeeld over de specifieke daarvoor bedoelde speakers. Hoe meer speakers, hoe beter het geluid dus. De mid-rangespeaker krijgt de middentonen toebedeeld. De hogere tonen gaan voor een heldere weergave naar de tweeter, oftewel een hoge tonen luidspreker. De lage tonen gaan naar de eerder genoemde subwoofer. De kwaliteit van het geluid wordt natuurlijk ook bepaald door het muziekbereik. Dit bereik moet voor de lage tonen zo laag mogelijk beginnen, zoals 25 Hz en daaronder. Voor de hoge tonen moet het zo hoog mogelijk eindigen, zoals 20 Khz en daarboven.

Subwoofers voor een intens geluid

Soundbars, niet alleen de duurdere modellen, worden vaak geleverd met een subwoofer. Deze worden echter niet standaard meegeleverd. Een subwoofer is een extra luidspreker die de lage bastonen goed doet uitkomen. Dat is niet alleen hoorbaar, maar ook voelbaar. Bij een muziekstuk kunnen de lage klanken van de drum of bas hierdoor zeer intens beleefd worden. Bij een actiefilm zullen de explosies schrikbarend goed klinken. Het is dus een zeer aangename aanvulling op het geluid.

soundbar met subwoofer
Soundbar met subwoofer

Tips bij de aankoop van een soundbar

Samenvattend kunnen we stellen dat er bij de aankoop gelet kan worden op:

 • De subwoofer. Zit die erbij? Het is al eerder genoemd dat soundbars wel vaak, maar niet standaard geleverd worden met subwoofers. De aanwezigheid ervan is een verrijking voor de luisterbeleving.
 • De functionaliteiten. Deze kunnen wisselen per apparaat. Om de concurrentie aan te gaan, worden de nieuwe modellen soundbars voorzien van telkens weer meer functionaliteiten. Wat vindt u belangrijk? Denk bijvoorbeeld aan USB-aansluitingen, ondersteuning van smart tv, Bluetooth en ingebouwde spraak assistent, zoals Google, Alexia.
 • Uw geluidsbeleving. Sommige soundbars zijn zelfs in staat om virtueel surround sound te creëren, waardoor het lijkt alsof het geluid afkomstig is van verschillende richtingen in plaats van alleen van de voorzijde. Dit kan een diepere en meer realistische audio-ervaring creëren.
 • De soundbar hoeft niet van hetzelfde merk als uw televisie te zijn.

kurt

Hey bezoeker,tof dat je hier komt kijken voor advies! Mijn naam is Kurt Cools en bezit ondertussen jarenlange ervaring op het gebied van elektronica. Daarnaast ben ik enorm gepassioneerd door computers en internet. Netwerken, computers bouwen, camera beveiliging krijgen altijd mijn volle aandacht. Daarnaast koop ik graag de allernieuwste gadgets om uit te proberen. Dit is niet zo vreemd als je jarenlang technicus geweest bent om digitale tv en internet bij consumenten thuis te installeren. Verder, maar meer recent, is de zonnepanelenindustrie mij ook erg goed bekend, en waarvoor ik veel elektrisch werk doe. Blijf vooral genieten van deze website, want hij kan u veel voordelen opleveren!Kurt

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   logo_onder
   De beste keuze maken bij het kiezen van kwaliteitsproducten blijft een uitdaging. We helpen je om je beter te informeren over het product voordat je het koopt. Informatie die essentieel is om de "beste" keuze te maken.

   Algemeen

   Algemene voorwaarden | Cookies | Privacy | © 2023 – debestekeuze.be

   De beste keuze
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0
   Index