Hoe vindt u de beste koelkast en waar moet ik op letten?

Er zijn verschillende soorten koelkasten. Elk gezin kan een model kiezen dat past bij de gezinssituatie. De koelkast wordt voornamelijk gebruikt om etenswaren vers te houden. Bij het kopen van een koelkast dient u allereerst rekening te houden met de volgende belangrijke aspecten: energieverbruik, geluidsniveau en het koelvermogen. Hieronder geven we u wat informatie over het kopen van een koelkast.

Beschikbare ruimte in de keuken

 

Voordat u een koelkast koopt, meet u best de beschikbare ruimte op, laat hierbij een opening van ongeveer 2 cm aan de zijkant en ongeveer 5 cm aan de achterkant om voor voldoende ventilatie te zorgen om zo oververhitting van de koelkast te voorkomen.

Een ingebouwde koelkast is ideaal om ruimte te besparen. Een tafelmodel koelkast heeft minder ruimte nodig om de deur te openen, maar je moet altijd bukken om etenswaren op de bodem van de koelkast te vinden. Bij koel-vriescombinaties bevinden de plateaus zich meestal op ooghoogte. Amerikaanse koelkasten hebben een grotere capaciteit, maar nemen soms meer ruimte in beslag, waardoor het lastig is om ze in de keuken te plaatsen.

koelkast

Uitzicht van je koelkast

Roestvrijstalen koelkasten zijn erg populair omdat ze er stijlvol en neutraal uitzien, maar veel mensen geven de voorkeur aan witte of zwarte koelkasten. Ingebouwde koelkasten hebben meestal externe sierlijsten die bij uw keukenkasten passen. Veel moderne afwerkingen zijn bestand tegen vingerafdrukken.

Genoeg opbergruimte in de koelkast

Als je een paar flessen wijn in de koelkast wilt bewaren, zorg dan voor voldoende hoog en / of verstelbare plateaus. Als u regelmatig pizza bestelt, heeft u wellicht een koelkast nodig waar de doos van de pizza in past. French door koelkasten zijn erg ruim en de vormgeving is erg mooi.

Energieverbruik van een koelkast

energie label

Bij het kopen van een nieuwe koelkast moet u rekening houden met het jaarlijkse energieverbruik. Bekijk eerst het energielabel en kies voor een energiezuinige koelkast om geld te besparen op u elektriciteitsrekening. Meestal verbruiken koelkasten veel energie. Omdat ze overdag en ‘s nachts aanstaan, genereren ze een hoog energieverbruik. Wil je een energiezuinige koelkast kopen, dan moet je dus rekening houden met het energielabel.

Geluidsniveau koelkast

Bij 38 dB kun je zeggen dat de koelkast relatief weinig geluid produceert. Het geluidsniveau van de koelkast wordt uitgedrukt in decibel. De decibel tussen een stille koelkast en luide koelkast lijken op het eerste gezicht niet zo groot te zijn. Het verschil is slechts enkele decibels.

Koelvermogen

3 verschillende soorten koelmethoden.

 • Statische koeling is energiezuinig en laat lucht op natuurlijke wijze circuleren en minimaliseert het uitdrogen van voedsel.
 • Geventileerde of ‘no frost’ koeling, hierbij is de temperatuur gelijkmatig en bereikt drie keer sneller de juiste temperatuur dan een koelkast met statische koeling.
 • Dynamische koeling, hierbij word de temperatuur gelijkmatig verdeeld en word de hydratatie van etenswaren gerespecteerd.

Nu we de belangrijkste functies hebben uitgelegd voor het kopen van een koelkast, hebben we hieronder een aantal populaire koelkasten op een rijtje gezet die momenteel te koop zijn.

Toevoegen aan vergelijken
749,00
Toevoegen aan vergelijken

LG GBB72MCUGN

849,00
Toevoegen aan vergelijken
299,00
Toevoegen aan vergelijken

ETNA AKV378IZWA

1129,00
Toevoegen aan vergelijken
827,00
Toevoegen aan vergelijken

AEG RDB424E1AX

519,00
Toevoegen aan vergelijken
Meer details...
299,00
Pluspunten:
 • Heeft een klein vriesvak van 17 liter voor het bewaren van een diepvriespizza en ijsjes.
 • De koelkast werkt ook in niet verwarmde ruimtes als een schuur of een garage met een minimale omgevingstemperatuur van 10°C.
Minpunten:
 • De condensor aan de achterkant van de koelkast is niet afgedekt en moet je zelf vrijhouden van stof.
Toevoegen aan vergelijken
1049,00
Toevoegen aan vergelijken
1199,00
Toevoegen aan vergelijken

AEG RKB539F1DW

709,00

kurt

Hey bezoeker,tof dat je hier komt kijken voor advies! Mijn naam is Kurt Cools en bezit ondertussen jarenlange ervaring op het gebied van elektronica. Daarnaast ben ik enorm gepassioneerd door computers en internet. Netwerken, computers bouwen, camera beveiliging krijgen altijd mijn volle aandacht. Daarnaast koop ik graag de allernieuwste gadgets om uit te proberen. Dit is niet zo vreemd als je jarenlang technicus geweest bent om digitale tv en internet bij consumenten thuis te installeren. Verder, maar meer recent, is de zonnepanelenindustrie mij ook erg goed bekend, en waarvoor ik veel elektrisch werk doe. Blijf vooral genieten van deze website, want hij kan u veel voordelen opleveren!Kurt

   logo_onder
   De beste keuze maken bij het kiezen van kwaliteitsproducten blijft een uitdaging. We helpen je om je beter te informeren over het product voordat je het koopt. Informatie die essentieel is om de "beste" keuze te maken.

   Algemene voorwaarden | Cookies | Privacy | © 2023 – debestekeuze.be

   De beste keuze
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0
   Index