Wat u moet weten bij het kopen van een hogedrukreiniger.

Het gemak van een hogedrukreiniger

 

Hogedrukreiniger, populair rondom het huis

Zodra u de hogedrukreiniger in huis hebt, zult u hem vaker gebruiken dan gedacht. Ze zijn dan ook erg praktisch bij het grondig reinigen van onder meer de auto of de tegels van het terras. Ook de lastig te bereiken plekken, kunnen nu eindelijk goed gereinigd worden. De kracht van de straal doet meer dan alleen reinigen: ruwe oppervlakten, door bijvoorbeeld bladderen, kunnen met gemak vlak gemaakt worden.

De reinigingsapparaten zijn te koop in verschillende typen en prijsklassen. Welke bij u past, hangt af van de klussen die u er het meest frequent mee wilt doen. Hieronder wordt dit nader toegelicht.

De werking

De werking van hogedrukreinigers is vrij simpel. Meestal wordt het apparaat direct aangesloten op de waterkraan. Wanneer de kraan opengedraaid wordt, voert een pomp het leidingwater door de hogedrukreiniger. De pomp mondt uit in een buis van metaal of kunststof. Aan het uiteinde van de buis zit een nozzle. Een nozzle is een opening die verstelbaar is. Met een enorme kracht wordt het water uit de nozzle geperst.

De kracht

De kracht van hogedrukreinigers wordt uitgedrukt in ‘bar’. Gewoon water uit de keukenkraan heeft meestal een waterdruk van 4 bar. De druk van een de reiniger hangt af van de sterkte van de pomp en van de grootte van de nozzle-opening. Wanneer hij wordt aangesloten op een gewone kraan, loopt de druk van eenvoudige hogedrukreinigers vaak al op tot 120 bar. 

hogedrukreiniger-terras

Meestal kan door het verstellen van de nozzle de druk aangepast worden. De gewenste druk bepaalt u en hangt af van het soort klus. Voor het afspoelen van de stoffige caravan is een lagere druk nodig dan voor het reinigen van dubieuze groene aanslag op de meubels in de tuin of op de muren van de schuur.

De drie stralen van hogedrukreinigers

Hogedrukreinigers hebben doorgaans drie soorten stralen, maar dit kan wel eens wisselen per type. Het is daarom raadzaam dit van tevoren na te vragen.

De drie soorten stralen:

 • De puntstraal reinigt met kracht, maar is alleen geschikt voor kleinere oppervlakten.
 • Een vlakstraal is minder krachtig dan de puntstraal, maar is wel geschikt voor grotere oppervlakten.
 • Bij de roterende straal wordt de puntstraal gecombineerd met een bredere cirkelvormige straal.

Verschil in kwaliteit en prijs

Vanaf zo’n €70 zijn al eenvoudige, maar goede hogedrukreinigers te koop. De prijzen van deze niet professionele reinigers kunnen oplopen tot ruim €300. De professionele reinigers tikken met gemak tweeduizend euro of meer aan. Dit grote verschil in prijs wordt onder meer veroorzaakt door het materiaal van de plunjers.

Plunjers zitten in de pomp en zuigen het water op. Daarna onder hoge druk, wordt dit weer uit de pomp verdrongen. De goedkopere pompen hebben plunjers van kunststof. De duurdere pompen hebben plunjers van keramiek. Het gebruik van kwalitatief beter materiaal, betekent meestal ook een langere levensduur van het apparaat.

Accessoires

Sommige accessoires kunnen erg nuttig zijn. Denk hierbij aan een borstel met kap. Het water (met vuil en steentjes) kan tijdens enthousiast gebruik alle kanten op spetteren. Een kap beperkt de vrijheid van de rondvliegende spetters.

Tenslotte, eenvoud is vaak goed genoeg

Een langere levensduur en betere resultaten, zoals een professioneel product dat biedt, is natuurlijk mooi meegenomen, maar de goedkopere hogedrukreinigers voldoen meestal prima voor de gewone klussen rondom het huis. Iemand die in de lente zijn auto en het terras een keer schoonspuit en in de zomer nog eens, zal met een eenvoudige reiniger tevreden zijn. Wanneer een bepaalde klus wekelijks gedaan moet worden en de hogedrukreiniger wordt ook nog regelmatig door de buren en schoonfamilie gebruikt, dan is een betere kwaliteit aan te raden.

Toevoegen aan vergelijken
Toevoegen aan vergelijken
Toevoegen aan vergelijken
Toevoegen aan vergelijken
148,99
Toevoegen aan vergelijken
239,95
Toevoegen aan vergelijken
Toevoegen aan vergelijken

kurt

Hey bezoeker,tof dat je hier komt kijken voor advies! Mijn naam is Kurt Cools en bezit ondertussen jarenlange ervaring op het gebied van elektronica. Daarnaast ben ik enorm gepassioneerd door computers en internet. Netwerken, computers bouwen, camera beveiliging krijgen altijd mijn volle aandacht. Daarnaast koop ik graag de allernieuwste gadgets om uit te proberen. Dit is niet zo vreemd als je jarenlang technicus geweest bent om digitale tv en internet bij consumenten thuis te installeren. Verder, maar meer recent, is de zonnepanelenindustrie mij ook erg goed bekend, en waarvoor ik veel elektrisch werk doe. Dus zeer veel van mijn tijd gaat hier naartoe en die kennis wil ik graag delen. Het beetje tijd dat over is steek ik dan nog graag in tuin, spelletjes spelen en familie.Groetjes en veel plezier op deze site. Hopelijk heb je er veel aan!Kurt

   logo_onder
   De beste keuze maken bij het kiezen van kwaliteitsproducten blijft een uitdaging. We helpen je om je beter te informeren over het product voordat je het koopt. Informatie die essentieel is om de "beste" keuze te maken.

   Algemene voorwaarden | Cookies | Privacy | © 2022 – debestekeuze.be

   De beste keuze
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0