De beste keuze voor de beste droogkast 2023

Een droogkast is een apparaat dat alle natte was, droogt. Hoe hoger het vulgewicht van de wasdroger, hoe droger de kleding zal zijn. Dit heeft meer ruimte voor lucht om door de trommel te gaan. Kies altijd een droogkast met een minimaal laadvermogen gelijk aan of groter dan de wasmachine.

De beste droger hangt af van waar je naar op zoek bent. Wasdrogers zijn erg populair in veel huizen en versnelt de tijd die nodig is om kleding te drogen in vergelijking met alternatieven om kleding te drogen.

De grootte en kenmerken van de droogkast bepalen hoeveel het kost, zoals het aantal programma’s of warmte-instellingen. Sommige mensen merken dat ze geld besparen op hun elektriciteitsrekening door een energiezuinige machine aan te schaffen, omdat ze minder elektriciteit verbruiken om deze te laten werken. In dit artikel bespreken we de droogkasten om je te helpen beslissen welke droogkast het beste bij je behoefte past.

De beste droogkasten van 2023

Er worden veel verschillende soorten droogkasten aangeboden en het kan moeilijk zijn om er een te kiezen. Om het u gemakkelijker te maken, hebben we een lijst samengesteld met de beste wasdrogers die u kunt kopen.

 • Energieklasse: A+++
 • Type wasdroger: Warmtepompdroger
 • Type waterafvoer: Opvang in reservoir, Via waterafvoer.
 • Vulgewicht: 8 kg
Pluspunten
 • Deze energiezuinige warmtepompdroger kan 8 kilogram wasgoed aan met energieklasse A+++.
 • Het AbsoluteCare-systeem in de wasdroger past zijn programma’s aan op het soort wasgoed, zodat kleding niet krimpt tijdens het droogproces.
 • tot 3 apparaten tegelijk opladen.Door je wasdroger aan te sluiten op de waterafvoer hoef je nooit meer het condensreservoir te legen.
Minpunten
 • Het maakt geen gebruik van het FiberPro-systeem om de textuur van de vezels te behouden tijdens het gelijkmatig drogen.

De AEG T8DBE86W droogkast met warmtepomp is een prima keuze voor wie op zoek is naar een energiezuinige en betrouwbare wasdroger. Hij droogt tot wel 8 kilo wasgoed dankzij het AbsoluteCare systeem, dat ervoor zorgt dat je kleding niet beschadigd of gekrompen raakt. De geavanceerde sensoren detecteren het vochtgehalte in het wasgoed en passen de droogtemperatuur automatisch aan om ervoor te zorgen dat uw kleding er perfect droog uit komt. De AEG T8DBE86W heeft ook een reeks instellingen waarmee u de droogcyclus kunt aanpassen aan uw behoeften, waardoor het een ideale keuze is voor drukke huishoudens.


 • Energieklasse: B
 • Type wasdroger: Condensdroger
 • Type waterafvoer: Met slang via waterafvoer, Opvang in reservoir.
 • Vulgewicht: 7 kg
Pluspunten
 • Deze droogkast heeft een anti-allergie programma.
 • Heeft een reservoir en slangaansluiting voor het condenswater.
 • Het digitale display vertelt je hoe lang de cyclus duurt.
Minpunten
 • Je kunt deze droger niet bedienen met een APP op je smartphone.

Als u last heeft van allergieën, kan het vinden van de juiste condensdroger een lastige opgave zijn. Gelukkig is de Bosch WTN83202NL een ideale oplossing voor wie op zoek is naar een simpele condensdroger met een speciaal AllergyPlus programma. Dit programma verwijdert 99,9% van alle bacteriën en allergenen uit je wasgoed, waardoor het schoon en fris aanvoelt. Met een capaciteit van 7 kg en 15 verschillende programma’s is deze condensdroger perfect voor iedereen die zijn huis allergenenvrij wil houden en toch wil genieten van het gemak van een moderne droger.


 • Energieklasse: C
 • Type wasdroger: Luchtafvoerdroger
 • Type waterafvoer: Luchtafvoer naar buiten
 • Vulgewicht: 7 kg
Pluspunten
 • Zeer snel drogend.
 • Goede prijs kwaliteit.
 • Met het programma strijkvrij heb je minder kreukels.
Minpunten
 • De bijgeleverde slang van 2 meter is wat aan de korte kant.

De Zanussi ZTE7101PZ luchtafvoerdroger is een krachtig en efficiënt apparaat dat is ontworpen om u te helpen snel en gemakkelijk grote hoeveelheden wasgoed te drogen. Met een vulgewicht van maar liefst 7 kg is hij perfect voor drukke huishoudens die zo snel mogelijk door hun wasgoed moeten. Deze droger heeft een indrukwekkend scala aan functies, zoals een instelbare droogtemperatuur, een getimede droogcyclus en een omgekeerde trommelbeweging om een gelijkmatige droging te garanderen. Het heeft ook een speciaal anti-kreukprogramma dat kreuken in je kleding helpt verminderen. De Zanussi ZTE7101PZ luchtafvoerdroger is de ideale oplossing voor wie snel en efficiënt zijn wasgoed wil drogen.


Meest verkocht 1 aeg t6db72gp 6000 serie prosense condensdroger

AEG T6DB72GP – ProSense – Condensdroger

De AEG T6DB72GP Condensdroger heeft een vulgewicht van 7 kg en valt onder energieklasse B. Het wordt geleverd met een ingebouwde startvertraging waarmee je kunt kiezen wanneer de was wordt gedroogd. De speciale kleding beschermende ProTex-trommel …
Toevoegen aan vergelijken
9.2
2 beko dh7533rxw droogkast met warmtepomp

Beko DH7533RXW – Droogkast met Warmtepomp

Als je op zoek bent naar een energiezuinige droger, hoef je niet verder te zoeken dan de Beko DH7533RXW. Deze wasdroger gebruikt OptiSense-technologie om de benodigde droogtijd te bepalen op basis van een specifieke lading en vochtpercentage. Omdat …
Toevoegen aan vergelijken
9.1
3 samsung dv80t7220bh

Samsung DV80T7220BH warmtepompdroogkast

Samsung’s 7000 serie wasmachine, de Samsung DV80T7220BH, weet alle kleding gelijkmatig te wassen. Dankzij Optimal Dry-sensoren kan het de droogtijd van elk kledingstuk bepalen. Hierdoor duurt het drogen van de kleding niet te lang, waardoor ze …
Toevoegen aan vergelijken
9.3
4 beko dh87331bd droogkast met warmtepomp

Beko DH87331BD – Droogkast met Warmtepomp

De Beko DH87331BD is een stille, super energiezuinige warmtepompdroger die perfect is voor wie op zoek is naar iets met extra energiezuinigheid. Een warmtepompdroger gebruikt lage temperaturen en lucht om wasgoed te drogen en door gebruik te maken …
Toevoegen aan vergelijken
9.2
5 miele tsc 563 wp ecospeed warmtepomp droger met wifi

Miele TSC 563 WP EcoSpeed Warmtepomp droger met wifi

De Miele TSC 563 WP is een energiezuinige warmtepompdroger met een gemakkelijke bediening. Doordat een warmtepompdroger op lage temperaturen droogt, blijft je kwetsbare kleding intact.Voordelen Miele TSC 563 WPIs met energielabel A++ een …
Toevoegen aan vergelijken
9.3
6 miele tsf 763 wp warmtepompdroger ecospeed greenperformance

Miele TSF 763 WP – Warmtepompdroger – EcoSpeed & GreenPerformance

De Miele TSF 763 WP is ideaal omdat een warmtepompdroger op lage temperaturen droogt, bovendien blijft je kwetsbare kleding beter beschermd tegen krimpen. Een warmtepompdroger zeer energiezuinig. Wanneer de wasdroger helemaal vol zit, duurt het …
Toevoegen aan vergelijken
9.4
 • Bekijk hier de top 10 droogkasten bij Bol
 • Bekijk hier de top 10 droogkasten bij Coolblue

Hoe werkt een droogkast?

Een droogkast bestaat uit drie hoofdcomponenten: de trommel, het verwarmingselement en de blazer. De trommel heeft aan de voorkant of bovenkant een opening waar natte kleding in terecht komt. Het verwarmingselement verwarmt lucht afhankelijk van het gekozen programma tot maximum 75 graden bij luchtafvoerdrogers en condensdrogers, bij warmtepompdrogers ligt die temperatuur een stuk lager, tot 35 graden. Deze hete lucht wordt via gaten in de zijkant de trommel in geblazen. Terwijl deze hete lucht door de kleding word geblazen, neemt het vocht uit kleding door middel van verdamping.

droogkast werking
De beste droogkast

Door de hitte en het vocht worden de vezels van de kleding zachter. De rotatie helpt de warmte gelijkmatig over de kleding te verdelen, die ongeveer 90 minuten wordt getrommeld totdat ze volledig droog zijn bij luchtafvoerdrogers en condensdrogers. De droogtijd bij een warmtepompdroger ligt hoger omdat deze drogers een lagere temperatuur gebruiken.

Goedkope wasdroger kopen?

Sommige merken bieden wasdrogers aan die meestal goedkoper zijn dan dure merken. Het is echter mogelijk dat ze op lange termijn niet dezelfde waarde of levensduur bieden. Goedkope wasdrogers zijn mogelijk ook minder energiezuinig en produceren meer geluid dan duurdere modellen. De prijzen variëren afhankelijk van de fabrikant en de functies die ze bieden.

Er bestaan 3 soorten droogkasten

Drogers zijn de machines die na het wassen het vocht uit kleding verwijderen. Er zijn drie soorten droogkasten: afzuigdrogers, condensdrogers en warmtepompdrogers.

Droogkast met luchtafvoer

Droogkasten met een luchtafvoer zijn het meest voorkomende type droger omdat ze relatief goedkoop zijn vergeleken met een condensdroger. Ze zijn te vinden in vele huizen en appartementen. Ze verbruiken minder in vergelijking met condensatiedrogers, maar je hebt een dikke flexibele afvoerslang nodig om vochtige en warme lucht af te voeren via een rooster.

Wat is een droogkast met condensatie?

Een condensdroger gebruikt een hogere droogtemperatuur dan andere type drogers. Hierdoor droogt de was veel sneller omdat het vocht snel wordt afgevoerd. Hij verbruikt echter meer energie dan andere wasdrogers. Een condensdroger zuigt met vocht beladen lucht in het condenswaterreservoir. Deze container moet regelmatig worden geleegd. Een condensdroger kan natuurlijk bijna overal geplaatst worden aangezien er geen aansluiting op een buitenafvoer nodig is. Je was, verslijt ook sneller in deze type drogers.

Waarom een droogkast met warmtepomp?

De warmtepompdroger heeft veel voordelen ten opzichte van andere soorten drogers. De lucht gaat eerst door de verwarming, die deze opwarmt, vervolgens door de droogtrommel, waar het vocht uit de kleding wordt verwijderd, en vervolgens terug in de verwarming, waar deze weer wordt verwarmd. Dit is een energiezuinige manier om kleding te drogen. Warmtepompdrogers zijn milieuvriendelijker omdat ze minder elektriciteit verbruiken, waardoor deze droogkasten nu heel populair zijn door de stijgende energieprijzen.

kost een wasdroger veel aan elektriciteit?

Het kan echter duur zijn om een wasdroger te gebruiken vanwege de kosten van elektriciteit. De hoeveelheid energie die door een wasdroger wordt gebruikt, is afhankelijk van de soort, grootte en hoe lang hij draait. Dit kun je meestal terugvinden bij de specificaties, in de handleiding of op de achterkant van het apparaat. Als je een energiezuinige droogkast wilt kopen dan kun je het beste kiezen voor een warmtepompdroger.

De energielabel van een droogkast

energielabel-wasmachine
Energielabel A – G

Aan het energielabel kun je zien hoeveel energie een wasdroger verbruikt. De meest energiezuinige modellen hebben een A beoordeling, de minst energiezuinige G. Op het energielabel van een wasdroger staat hoeveel het kost om de machine per kilowattuur (kWh) gedurende een uur te laten draaien.

Welk merk voor een wasdroger?

Een van de meest populaire merken voor wasdrogers is Bosch, Siemens, Samsung en AEG. Ze bieden een breed scala aan verschillende modellen, met verschillende functies en prijzen, naast deze merken zijn er nog veel andere merken te vinden die relatief ook heel goede droogkasten aanbieden, denk hieraan aan: Bauknecht, Haier, Whirlpool, Beko, LG, Zanussi en hoover.

Wat is een slimme droogkast?

Een slimme droogkast is verbonden met het internet en kan je van op afstand bedienen met een app op een telefoon of computer. Met de app kan de gebruiker de droogtijd, temperatuur instellen. Je kunt de wasdroger op afstand starten, zodat je was droog is wanneer je thuiskomt. Dit is ook heel handig als je u droogkast bent vergeten op te zetten. De slimme wasdroger verandert mee met je dagelijkse routine.

kurt

Hey bezoeker,tof dat je hier komt kijken voor advies! Mijn naam is Kurt Cools en bezit ondertussen jarenlange ervaring op het gebied van elektronica. Daarnaast ben ik enorm gepassioneerd door computers en internet. Netwerken, computers bouwen, camera beveiliging krijgen altijd mijn volle aandacht. Daarnaast koop ik graag de allernieuwste gadgets om uit te proberen. Dit is niet zo vreemd als je jarenlang technicus geweest bent om digitale tv en internet bij consumenten thuis te installeren. Verder, maar meer recent, is de zonnepanelenindustrie mij ook erg goed bekend, en waarvoor ik veel elektrisch werk doe. Blijf vooral genieten van deze website, want hij kan u veel voordelen opleveren!Kurt

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   logo_onder
   De beste keuze maken bij het kiezen van kwaliteitsproducten blijft een uitdaging. We helpen je om je beter te informeren over het product voordat je het koopt. Informatie die essentieel is om de "beste" keuze te maken.

   Algemeen

   Algemene voorwaarden | Cookies | Privacy | © 2023 – debestekeuze.be

   De beste keuze
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0
   Index