De beste keuze voor de beste wasmachine 2023

Een wasmachine kopen doe je niet zomaar. Er zijn veel verschillende soorten en modellen om uit te kiezen, en het kan moeilijk zijn om te weten welke het beste voor u is.

Het eerste dat u moet doen om te beslissen welke wasmachine het beste bij u past, is beslissen welke functies voor u het belangrijkst zijn. Dit kan worden bepaald door te kijken naar de grootte van uw huishouden. Dit zal helpen uw zoekopdracht te verfijnen en het gemakkelijker maken om verschillende modellen te vergelijken die beter bij uw behoeften passen dan andere.

Houd er rekening mee dat deze modellen kunnen variëren in prijs. Het is raadzaam om verschillende modellen te vergelijken op basis van hun functies, prijs en energie-efficiëntie om de beste keuze te maken.

De beste energiezuinige wasmachine

Er zijn veel energiezuinige wasmachines op de markt, maar de beste voor u hangt af van uw specifieke behoeften en budget. Een van de meest energie-efficiënte wasmachines op de markt is de A energie-efficiëntieklasse. Dit betekent dat ze minder energie en water verbruiken dan andere modellen.

Sommige van de meest energie-efficiënte wasmachines zijn van merken zoals Bosch, Siemens, Miele, AEG, LG, Samsung, en zijn vaak voorzien van de nieuwste technologieën zoals wassen met lage temperatuur, automatische belading herkenning en een lage stand-by verbruik.

Bij het selecteren van de beste energiezuinige wasmachines houden we rekening met de prijs van de modellen, extra functies, energiezuinigheid en gebruikersbeoordelingen. Bekijk hieronder de beste energiezuinige wasmachines.

samsung WW90T554AAW
9.4
Beste keuze
 • Energieverbruik: A
 • Vulgewicht: 9 kg
 • Toerental: 1400 r/min
 • Geluidsniveau: 74 dB
 • Garantie: 10 jaar garantie op de motor
Pluspunten
 • Deze wasmachine heeft AddWash, zodat je nog was kan toevoegen terwijl het programma al gestart is.
 • Door stoom te gebruiken voor een hygiënische reiniging, dood bacteriën en verwijdert allergenen.
 • Met EcoBubble kun je op lage temperaturen energiezuinig wassen.
Minpunten
 • Hij heeft geen QuickDrive waarmee je de was tot 2 keer sneller schoon wast.

De Samsung WW90T554AAW wasmachine is een goede optie als je op zoek bent naar een wasmachine met een groot vulgewicht. Met een vulgewicht van 9 kg, is deze machine geschikt voor grotere gezinnen of voor degenen die vaak grote hoeveelheden wasgoed tegelijkertijd willen wassen. Het hoge toerental van 1400 toeren helpt bij het sneller drogen van het wasgoed door het water efficiënter uit te centrifugeren. De energieklasse A van deze wasmachine betekent dat het energie-efficiënt is en een lagere energieverbruik heeft dan wasmachines met een lagere energieklasse. Dit kan helpen bij het besparen op energie- en waterkosten.

Extra functies: De wasmachine heeft extra functies zoals een automatisch doseersysteem, snelwassen-programma’s en verbondenheid met smartphone via de SmartThings-app.


Beste prijs-kwaliteit wasmachine

De beste prijs-kwaliteit wasmachine is afhankelijk van uw specifieke behoeften en budget. Er zijn echter enkele wasmachines die bekend staan om hun goede prestaties en een redelijke prijs.

Sharp ESNFB814AWNABX
9.1
Beste prijs-kwaliteit
 • Energieverbruik: A
 • Vulgewicht: 8 kg
 • Toerental: 1400 r/min
 • Geluidsniveau: 76 dB
 • Garantie: 10 jaar garantie op de motor
Pluspunten
 • Deze wasmachine heeft STEAMWASH.
 • Voordelige prijs.
 • Allergy smart-programma, waarmee je allergenen en bacteriën uit de was verwijderd.
Minpunten
 • Je kunt deze wasmachine niet verbinden met de smartphone.

De Sharp ESNFB814AWNABX wasmachine is een uitstekende keuze voor gezinnen die op zoek zijn naar een machine met veel wasprogramma’s en een groot vulgewicht. Deze wasmachine kan tot 8 kilogram wasgoed bevatten, waardoor hij geschikt is voor grotere gezinnen of huishoudens die meerdere ladingen tegelijk wassen. Het beschikt over 15 verschillende wasprogramma’s, waaronder STEAMWASH, wat de gebruiker veel flexibiliteit geeft bij het wassen van delicate truien of sportkleding.

De Sharp ESNFB814AWNABX is uitgerust met kinderbeveiliging en overstroombeveiliging. De kinderbeveiliging is een veiligheidseigenschap die ervoor zorgt dat de wasmachine niet per ongeluk kan worden ingeschakeld door kinderen. Dit kan worden bereikt door een slot op de deur of een knop die uitsluitend door volwassenen kan worden bediend. De overstroombeveiliging is een veiligheidseigenschap die ervoor zorgt dat de wasmachine automatisch uitschakelt als er te veel water in de trommel is. Dit kan worden bereikt door middel van een sensor die detecteert als het waterniveau boven een bepaald punt komt. Dit helpt bij het voorkomen van waterschade in uw huis.

1 hoover hwp 48ambc1 s wasmachine

Hoover HWP 48AMBC/1-S wasmachine

Je bespaart water en energie met de Hoover H-500 HWP 48AMBC/1-S. Met 8 kilogram vulgewicht was je zowel kleine als grotere wasbeurten voor 2 of 3 personen. De beladingssensoren meten per lading de hoeveelheid in de trommel en passen daar zelf het …
Toevoegen aan vergelijken
9.4
Beste reviews 2 bosch wgg14407nl serie 6 wasmachine

Bosch WGG14407NL wasmachine

Met de Bosch WGG14407NL wasmachine kan de temperatuur, centrifugesnelheid en wastijd automatisch worden aangepast om hardnekkige vlekken te verwijderen met het Anti Vlekken-systeem. Verkort je wastijd met 65% door SpeedPerfect. Ben je iets vergeten …
Toevoegen aan vergelijken
9.5
Beste prijs 3 beko wtv9716xwwst steamcure wasmachine

Beko WTV9716XWWST Steamcure – Wasmachine

De Beko WTV9716XWWST heeft een laadvermogen van wel 9kg, met energielabel A en beschikt over handige opties om kort te wassen. Je kunt dus aardig wat wasgoed in een keer te draaien en bespaar je naast energie ook nog eens tijd. Hij heeft een …
Toevoegen aan vergelijken
9.4
4 beko wtv7742a1 wasmachine steamcure

Beko WTV7742A1 – Wasmachine – Steamcure

Deze WTV7742A1 Beko wasmachine in de kleur antraciet is voorzien van 15 vooringestelde programma’s. Daarnaast is de wasmachine eenvoudig te bedienen via een app en bevat de wasmachine handige functies zoals startuitstel. Dit geeft een toegevoegde …
Toevoegen aan vergelijken
9.3
5 samsung ecobubble wasmachine ww90ta049ae

Samsung EcoBubble wasmachine WW90TA049AE

Met de Samsung EcoBubble WW90TA049AE wordt jouw kleding hygiënisch schoon, zelfs op lage temperaturen. Verwijder gemakkelijk hardnekkige vlekken, bacteriën en allergenen uit je vuile was. Door het hoge toerental van 1400 toeren per minuut beschikt …
Toevoegen aan vergelijken
9.2
6 aeg l6vapor wasmachine 6000 serie prosense

AEG L6VAPOR Wasmachine -6000 serie ProSense

Met deze AEG L6VAPOR wasmachine kan je maximaal 9 kg wasgoed kwijt in de trommel. Daarbij wordt je kleding goed verzorgd door ProTex trommel, die voorzichtig omgaat met kleding. De ProSense technologie zorgt ervoor dat met de juiste hoeveelheid was …
Toevoegen aan vergelijken
9.1
7 miele wsf 363 wcs powerwash 20 wasmachine nlfr

Miele WSF 363 WCS Powerwash 2.0 Wasmachine

De Miele WSF 363 WCS Powerwash 2.0 Wasmachine is een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een wasmachine met veel functies. Hij heeft een vulgewicht van 8 kg, waardoor je gemakkelijk grote hoeveelheden kleding in één keer wast. Het …
Toevoegen aan vergelijken
9.1
8 aeg l7fe794cbs prosteam wasmachine

AEG L7FE794CBS ProSteam wasmachine

De L7FE794CBS AEG ProSteam wasmachine heeft een stoomfunctie die kreukels helpt verminderen. Aan het einde van elke wascyclus kun je op de Plus Steam-knop drukken om stoom aan je kleding toe te voegen.  Je bent hierdoor snel klaar met strijken. Om …
Toevoegen aan vergelijken
9

Welke wasmachine kopen?

Er zijn een aantal factoren waarmee u rekening moet houden voordat u een nieuwe wasmachine aanschaft. Deze omvatten de prijs, grootte, energie-efficiëntie, geluidsniveau, centrifugeersnelheid. Overweeg deze drie belangrijke aspecten voordat u een wasmachine koopt.

 • Grootte van de trommel: Dit bepaalt hoeveel wasgoed er in één keer in je machine past. Vroeger konden de meeste wasmachines maar tot 5 kilogram wasgoed tegelijk verwerken. Tegenwoordig kunnen veel modellen 7 of 8 kilogram wasgoed verwerken. De grootte van de trommel voor een wasmachine is een kwestie van persoonlijke voorkeur. Het is belangrijk om te plannen hoe vaak je je kleding wast en hoeveel was je moet doen. Als je niet te veel kleding hebt en niet van plan bent om vaak de was te doen, dan is een kleinere trommel geschikter.
 • Centrifugesnelheid: Dit bepaalt hoe snel je kleding droogt na het wassen. De centrifugesnelheid van droog wasgoed wordt aangegeven door het aantal omwentelingen per minuut. Hogere centrifugesnelheden leiden tot drogere kleding, terwijl lagere centrifugesnelheden tot nattere kleding leiden. De centrifugesnelheid wordt aangegeven door het aantal omwentelingen en wordt weergegeven door de volgende cijfers: 1200, 1400 en 1600. Hoe droger kleding aanvoelt, hoe meer vocht eruit wordt verwijderd. Terwijl de trommel draait, verwijdert hij vocht door extreem snel om zijn as te draaien.
 • Energie-efficiëntie: Kies een wasmachine met een hoge energie-efficiëntieclassificatie, zoals A+++ om energie- en waterkosten te besparen.
 • Extra functies: Overweeg functies zoals snelwassen, droogprogramma’s en verbondenheid met uw smartphone om uw was- en droogervaring te verbeteren.
 • Prijs: dit is voor de meeste mensen een belangrijke factor bij het overwegen welke wasmachine ze moeten kopen, omdat het van invloed is op wat voor soort functies u kunt krijgen voor de prijsklasse waarin u wilt uitgeven.
wasmachine-vrouw
De beste keuze voor de beste wasmachine 2023 15

Er zijn verschillende soorten wasmachines

Er zijn veel verschillende soorten wasmachines; sommige zijn gecombineerde wasmachine / droger. Deze machines kunnen het wasgoed naast het wassen ook drogen. Voorladers en bovenladers zijn slechts twee van de vele verschillen in positie van de wasmachinedeur. Er zijn wasmachines die je op afstand kunt bedienen met een app, terwijl andere extra functies hebben.

De energielabel van een wasmachine

energielabel-wasmachine
De beste keuze voor de beste wasmachine 2023 16

Als vervanging voor oudere labels zoals A+, A++ en A+++ heeft Europa een nieuw labelsysteem geïntroduceerd. Het nieuwe systeem hanteert energieklassen A t/m G. De reden dat deze labels verdwijnen is vanwege de nieuwe regelgeving die in Europa van kracht is. Deze regelgeving vereist dat alle wasmachines, drogers en andere gelabelde producten het nieuwe energieklasse-etiketteringssysteem gebruiken. Door rekening te houden met de energielabel kun je flink besparen op je energierekening want hoe ouder een wasmachine is, hoe meer elektriciteit en water hij verbruikt. Het vervangen van een oude wasmachine door een nieuwe energiezuinige kan het energieverbruik aanzienlijk verminderen.

Een goede wasmachine voor weinig geld

Mensen vragen zich vaak af of ze het zich kunnen veroorloven om met een lager budget een wasmachine van hoge kwaliteit aan te schaffen. Sommige mensen zoeken dit in de markt bij het afwegen van opties voor een nieuwe wasmachine. Een wasmachine van hoge kwaliteit voor een goedkope prijs houdt meestal in dat je er een koopt van een merk dat niet zo bekend is, met de basisfuncties zonder extra opsmuk. Ze zijn een stuk goedkoper en je vind ze meestal in deze prijsklasse van € 200 – € 400.

Welke levensduur heeft een wasmachine?

Veel factoren beïnvloeden de levensduur van wasmachines, zoals de kwaliteit van de wasmachine, hoe vaak deze wordt gebruikt en of deze goed wordt onderhouden. Sommige mensen moeten hun was om de paar dagen in de machine doen, terwijl anderen dit maar een keer per week hoeven te doen. Zelfs hoe vaak een wasmachine wordt gebruikt, kan de verwachte levensduur beïnvloeden. Gemiddeld gaat een wasmachine zo’n 3 tot 10 jaar mee in normale omstandigheden. Als u de wasmachine minder vaak gebruikt en ook nog eens goed onderhoud, kan de levensduur tot wel 15 jaar en meer zijn.

kurt

Hey bezoeker,tof dat je hier komt kijken voor advies! Mijn naam is Kurt Cools en bezit ondertussen jarenlange ervaring op het gebied van elektronica. Daarnaast ben ik enorm gepassioneerd door computers en internet. Netwerken, computers bouwen, camera beveiliging krijgen altijd mijn volle aandacht. Daarnaast koop ik graag de allernieuwste gadgets om uit te proberen. Dit is niet zo vreemd als je jarenlang technicus geweest bent om digitale tv en internet bij consumenten thuis te installeren. Verder, maar meer recent, is de zonnepanelenindustrie mij ook erg goed bekend, en waarvoor ik veel elektrisch werk doe. Blijf vooral genieten van deze website, want hij kan u veel voordelen opleveren!Kurt

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   logo_onder
   De beste keuze maken bij het kiezen van kwaliteitsproducten blijft een uitdaging. We helpen je om je beter te informeren over het product voordat je het koopt. Informatie die essentieel is om de "beste" keuze te maken.

   Algemeen

   Algemene voorwaarden | Cookies | Privacy | © 2023 – debestekeuze.be

   De beste keuze
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0
   Index