De ultieme geluidsbeleving: de nieuwste wifi speakers

Wifi speakers zijn de nieuwste trend op het gebied van geluidstechnologie. Met de opkomst van slimme speakers zoals de Amazon Echo en Google Home, zijn wifi speakers onmisbaar geworden in onze dagelijkse levens.

Welke wifi speaker kopen?

Het belangrijk om te bepalen waar u de speaker voor gaat gebruiken. Wilt u de speaker vooral in huis gebruiken of wilt u hem ook meenemen naar buiten? Als u de speaker vooral binnenshuis wilt gebruiken, is een compacte speaker met een goede geluidskwaliteit een goede optie. Als u de speaker echter ook buitenshuis wilt gebruiken, is het belangrijk om een speaker te kiezen die water- en stofdicht is.

 • Multiroom: Ja
 • Waterbestendig: Ja
 • Bediening via App: Ja
 • Smart home platform: Amazon Alexa, Google Assistant, Homey
Pluspunten
 • Meerdere Sonos speakers aan elkaar koppelen voor een multiroom opstelling.
 • Trueplay past het geluid van een speaker aan de akoestiek van de kamer aan.
 • Met ingebouwd Google Assistant.
Minpunten
 • Deze speaker heeft geen bluetooth.

De Sonos One Gen2 is de perfecte oplossing voor muziekliefhebbers die op zoek zijn naar een draadloze speaker met veel functionaliteiten. De speaker is eenvoudig aan te sluiten op netstroom en via wifi te verbinden met je smartphone of tablet. Hiermee kun je meerdere Sonos speakers aan elkaar koppelen en ze door je huis verspreiden. Zo luister je in elke kamer naar hetzelfde of een ander nummer.

De ingebouwde spraakassistent of de Sonos app geven je de mogelijkheid om de speakers te besturen. Hiermee kun je ook vragen stellen over het weer, je eigen agenda of actuele files. Via de app heb je ook toegang tot je opgeslagen muziek, internet radio of afspeellijsten van streamingdiensten. Als je liever je smartphone in je broekzak laat zitten, dan kun je de touchbediening gebruiken. Hiermee pauzeer je de muziek, sla je een nummer over of regel je het volume.

Met de Sonos One Gen2 luister je naar je favoriete muziek op een manier die aansluit bij jouw wensen. Of je nu thuis bent of onderweg, de speaker biedt altijd een perfect geluid. Met de vele mogelijkheden die de speaker biedt, is de Sonos One Gen2 een must-have voor elke muziekliefhebber.


 • Multiroom: Ja
 • Waterbestendig: Nee
 • Bediening via App: Ja
 • Smart home platform: Apple Homekit
Pluspunten
 • Ondanks het kleine formaat, een mooi geluid.
 • Spraakbediening via Siri.
 • Met 360-graden audio-surround klinkt muziek helder vanuit elke positie.
Minpunten
 • Je kunt de HomePod mini enkel gebruiken met de Apple Homekit producten.

De Apple HomePod mini is een revolutionaire wifi speaker die ondanks zijn kleine formaat een solide geluid levert. Dit komt door het unieke 360 graden ontwerp van de speaker. Hierdoor klinkt het geluid helder vanuit ieder perspectief, waardoor je altijd een optimale luisterervaring hebt.

Met slechts 8,4 centimeter hoogte is de HomePod mini een compacte wifi speaker die een net zo krachtig geluid levert als de meeste middelgrote wifi speakers. Dit maakt hem perfect voor gebruik in meerdere kamers. Of je nu in de keuken, woonkamer of slaapkamer bent, de speaker zorgt voor een helder geluid.

Bediening van de speaker gaat eenvoudig via je iPhone of met je stem via Siri. Hierdoor kun je makkelijk nummers afspelen, volume aanpassen en veel meer zonder de speaker aan te raken. Dit maakt de HomePod mini ook perfect voor gebruik tijdens een feestje of een gezellige avond met vrienden. Zet de speaker in het midden van de tafel en iedereen kan genieten van helder geluid vanuit iedere positie.

Al met al is de Apple HomePod mini een unieke wifi speaker die een solide geluid levert, ondanks zijn kleine formaat. Dankzij het 360 graden ontwerp, de compactheid en de eenvoudige bediening is hij een aanwinst voor ieder huis.

De weg naar een perfect geluid

Een ander belangrijk punt om op te letten is de geluidskwaliteit. Kijk naar de specificaties van de speaker, zoals de frequentiebereik en de decibel. Een breed frequentiebereik zorgt voor een gedetailleerder geluid, terwijl een hoge decibel een luidere speaker betekent. De meeste wifi speakers hebben tegenwoordig ook een equalizer, waarmee u het geluid aan uw voorkeur kunt aanpassen.

Eenvoudig verbinden voor ultiem geluid

Kijk of de speaker eenvoudig te koppelen is aan uw smartphone of tablet via Bluetooth of wifi. Sommige wifi speakers hebben ook de mogelijkheid om met meerdere speakers tegelijk te verbinden, waardoor u een surround sound systeem kunt creëren.

Slim bedienen met spraak

Een belangrijk punt is de compatibiliteit met spraakassistenten zoals Amazon Alexa of Google Assistant. Deze functie maakt het mogelijk om de speaker met spraakopdrachten te bedienen, wat het gebruiksgemak aanzienlijk verhoogt.

Wat onderscheidt een wifi speaker van een Bluetooth speaker?

Wifi speakers en Bluetooth speakers zijn beide draadloze speakers die u kunt gebruiken om muziek af te spelen, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen de twee.

Een wifi speaker maakt verbinding met een wifi-netwerk, waardoor u muziek kunt streamen vanaf uw smartphone, tablet of computer. Omdat wifi speakers verbinding maken met een wifi-netwerk, kunt u meestal een grotere afstand overbruggen tussen de speaker en het apparaat waarmee u muziek streamt. Bovendien kunt u vaak meerdere wifi speakers in uw huis synchroniseren en zo een multi-room audio-systeem creëren.

Bluetooth speakers, daarentegen, maakt verbinding met een Bluetooth-enabled apparaat zoals een smartphone of tablet. De afstand tussen de speaker en het apparaat waarmee u muziek streamt is beperkt tot ongeveer 10 meter. Bluetooth speakers zijn meestal kleiner en mobieler dan wifi speakers, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik buitenshuis of op reis.

Samengevat, wifi speakers bieden meer flexibiliteit en functies dan Bluetooth speakers, zoals grotere afstanden en multi-room audio, maar Bluetooth speakers zijn meestal kleiner en mobieler.

Wat is een geschikte hoeveelheid wattage voor een speaker?

Er is geen specifieke hoeveelheid wattage die als “goed” beschouwd kan worden voor een speaker. Het hangt af van uw specifieke situatie en wat u zoekt in een speaker.

Als u bijvoorbeeld een  feestje geeft en een speaker nodig heeft die kan worden gehoord in een grote ruimte, dan heeft u waarschijnlijk een speaker met een hoger wattage nodig. Aan de andere kant, als u een speaker zoekt voor gebruik in een kleinere ruimte, zoals een slaapkamer of een kantoor, dan heeft u waarschijnlijk minder wattage nodig.

Een andere factor om te overwegen is of u de speaker voornamelijk binnen of buiten gebruikt, als je de speaker buiten gebruikt zal deze vaak meer watt nodig hebben om de ruis van buiten op te vangen.

In het algemeen, een speaker met een vermogen tussen 20-50 watt zou voldoende zijn voor gebruik in een gemiddelde woonkamer of kantoorruimte, terwijl een speaker met meer dan 100 watt geschikt zou zijn voor grotere ruimtes of buitengebruik.

De beste wifi speaker

De beste wifi speaker is de speaker die aan uw specifieke vereisten voldoet. Door de bovenstaande factoren in overwegingen te kijken naar de specificaties van de verschillende speakers, kunt u een weloverwogen beslissing maken en de wifi speaker kiezen die het beste bij u past. Het is ook belangrijk om te overwegen wat uw budget is, want wifi speakers komen in een breed scala van prijzen. Hoewel duurdere speakers vaak een betere geluidskwaliteit hebben, zijn er ook veel goede opties beschikbaar voor een betaalbare prijs.

Een ander belangrijk aspect om te overwegen is de app-compatibiliteit. Veel wifi speakers werken samen met specifieke apps, zoals Spotify of Pandora, waardoor u eenvoudig muziek kunt streamen. Bepaal of de speaker compatibel is met de apps die u gebruikt.

Wifi speakers zijn een geweldige manier om muziek af te spelen in uw huis of onderweg. Door de bovenstaande factoren in overweging te nemen, kunt u een weloverwogen beslissing maken en de beste wifi speaker kiezen voor uw specifieke situatie. Of u nu op zoek bent naar een compacte speaker voor thuis of een waterdichte speaker voor buiten, met de juiste research zult u zeker een wifi speaker vinden die aan al uw vereisten voldoet.

kurt

Hey bezoeker,tof dat je hier komt kijken voor advies! Mijn naam is Kurt Cools en bezit ondertussen jarenlange ervaring op het gebied van elektronica. Daarnaast ben ik enorm gepassioneerd door computers en internet. Netwerken, computers bouwen, camera beveiliging krijgen altijd mijn volle aandacht. Daarnaast koop ik graag de allernieuwste gadgets om uit te proberen. Dit is niet zo vreemd als je jarenlang technicus geweest bent om digitale tv en internet bij consumenten thuis te installeren. Verder, maar meer recent, is de zonnepanelenindustrie mij ook erg goed bekend, en waarvoor ik veel elektrisch werk doe. Blijf vooral genieten van deze website, want hij kan u veel voordelen opleveren!Kurt

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   logo_onder
   De beste keuze maken bij het kiezen van kwaliteitsproducten blijft een uitdaging. We helpen je om je beter te informeren over het product voordat je het koopt. Informatie die essentieel is om de "beste" keuze te maken.

   Algemeen

   Algemene voorwaarden | Cookies | Privacy | © 2023 – debestekeuze.be

   De beste keuze
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0
   Index