Kies de beste smartwatch voor u: budget, functies, compatibiliteit

Een smartwatch is een slimme horloge dat verbonden is met een smartphone of tablet. Het is een handig apparaat dat u op de hoogte houdt van uw notificaties, biedt u de mogelijkheid om te bellen en te sms’en, en u toegang geeft tot verschillende apps.

Een van de grootste voordelen van een smartwatch is de gemakkelijke toegang tot informatie. U hoeft uw telefoon niet uit uw zak of tas te halen om een bericht te lezen of een oproep te beantwoorden. Dit maakt het gemakkelijker om verbonden te blijven terwijl u onderweg bent of bezig bent met andere activiteiten.

Onze keuze voor een smartwatch

Smartwatches zijn ook uitgerust met gezondheids- en fitnessfuncties. Veel modellen hebben een hartslagmeter, stappenteller, en andere sensoren die u helpen uw activiteiten bij te houden en uw gezondheid in de gaten te houden. Sommige smartwatches zijn zelfs waterdicht, zodat u ze kunt dragen tijdens het zwemmen of sporten.

Beste smartwatch

Er zijn veel smartwatches op de markt, dus het kiezen van de beste kan een uitdaging zijn. Hier is een lijst met enkele van de beste smartwatches die momenteel beschikbaar zijn:

De Apple Watch SE is een slimme horloge die is ontworpen om je gezondheid en conditie in de gaten te houden, terwijl je er tegelijkertijd stijlvol uitziet. Met drie stijlvolle kleuren – goud, zilver en middernacht – is er een optie voor iedereen. Een van de belangrijkste functies van de Apple Watch SE is de krachtige sensoren die inzicht geven in je gezondheid en conditie. De horloge heeft bijvoorbeeld een hartslagmeter, een stappenteller en een slaapmonitor, zodat je je activiteiten kunt bijhouden en je gezondheid kunt verbeteren.

De Apple Watch SE heeft ook innovatieve veiligheidsfeatures, zoals een noodknop die je kunt indrukken om hulp te vragen als je in gevaar bent. Hierdoor voel je je veiliger en geruster, vooral als je alleen bent of in een onbekende omgeving bent. Verder is de Apple Watch SE ontworpen om je connected te houden, zodat je altijd op de hoogte bent van je berichten, telefoontjes en agenda. Met de nieuwe dual-core processor is de horloge extra snel en responsief, zodat je snel kunt reageren op berichten of oproepen.

Apple Watch SE 2022 - 40 mm - Middernacht Aluminium
Apple Watch SE 2022 – 40 mm

Beste koop bij:

 • Merk: Apple
 • Formaat horlogekast: 40 mm
 • Batterijduur: 18 uur
 • Geschikt voor: iOS
 • Minimale polsomtrek: 13 cm
 • Maximale polsomtrek: 20 cm
 • Zelfstandige GPS: Ja

Pluspunten

 • Uitgerust met geavanceerde sensoren die specifiek ontworpen zijn om jouw gezondheid en conditie te meten.
 • De Apple Watch SE biedt waardevol inzicht in jouw slaapgewoontes.
 • Geniet van jouw favoriete muziek, podcasts en audioboeken op jouw smartwatch.

Minpunten

 • Helaas mist deze smartwatch enkele handige functies, zoals een ECG, zuurstofsaturatiemeter, temperatuursensor en always-on display.

De Samsung Galaxy Watch5 is een slimme horloge die is ontworpen om je te helpen bij het bereiken van je gezondheids- en fitnessdoelen. Of je nu wilt werken aan een betere conditie, fitter wilt worden of beide, met deze horloge heb je altijd een personal trainer binnen handbereik. De Watch luistert naar je lichaam en brengt het voor je in kaart, zodat je inzicht krijgt in waar je nu staat en waar je progressie kunt boeken. Hierdoor kun je actief en doelgericht werken aan een nog betere versie van jezelf.

Met de geavanceerde sensoren op de Samsung Galaxy Watch5, zoals een hartslagmeter, stappenteller en slaapmonitor, krijg je een volledig beeld van je gezondheid en conditie. Hierdoor kun je je trainingsschema aanpassen en gerichter werken aan je doelen. De Samsung Galaxy Watch5 biedt ook geavanceerde functies zoals GPS en een ingebouwde altijd-actief scherm. Hierdoor kun je je activiteiten bijhouden en real-time updates krijgen over je prestaties, zelfs als je buiten bent.

Samsung Galaxy Watch5
9.1
Beste smartwatch samsung
 • Formaat horlogekast: 44 mm
 • Batterijduur: 40 uur
 • Geschikt voor: Android
 • Minimale polsomtrek: 12 cm
 • Maximale polsomtrek: 21 cm
 • Zelfstandige GPS: Ja
Pluspunten
 • Met nieuwe en verbeterde technologie krijg je inzicht in je slaap.
 • Binnen 30 min 45% opgeladen met13% grotere batterij.
 • Nog meer inzicht over je hart met de krachtige BioActive-sensor.
Minpunten
 • Er word een kabel geleverd, maar geen adapter.

De Vivoactive 4S is speciaal ontworpen voor mensen die actief zijn en veel waarde hechten aan een gezonde levensstijl. De ingebouwde GPS-ontvanger maakt het mogelijk om je activiteiten te volgen, zoals wandelen, hardlopen en fietsen. Hierdoor kan je gemakkelijk je prestaties bijhouden en verbeteren.

Daarnaast is de smartwatch onderwater te gebruiken en geeft die in tegenstelling tot de Vivoactive 3 ook geanimeerde work-outs op je smartwatch weer. Hierdoor kan je starten met yoga, cardio of pilates zonder trainer of smartphone. Dit maakt de Vivoactive 4 een perfecte metgezel voor mensen die het liefst buiten trainen of zich in het zwembad willen vermaken. Met de ingebouwde hartslagmeter kan je gemakkelijk je hartslag bijhouden en controleren of je training effectief is. De Pulse Ox monitor geeft je inzicht in de zuurstof in je bloed, waardoor je precies kunt zien hoe goed je lichaam aan het herstellen is na een intensieve training.

9
Beste smartwatch van Garmin
 • Formaat horlogekast: 40 mm
 • Batterijduur: 168 uur
 • Geschikt voor: Android, IOS
 • Minimale polsomtrek: 11 cm
 • Maximale polsomtrek: 17,5 cm
 • Zelfstandige GPS: Ja
Pluspunten
 • Deze smartwatch heeft een ingebouwde muziekspeler.
 • Via Garmin Pay kun je contactloos betalen.
 • Je kunt deze smartwatch onder water gebruiken.
Minpunten
 • Deze smartwatch is niet geschikt om te bellen.
 • Te klein voor bredere polsen.

Met de Fitbit Charge 5 Zwart kun je gezonde routines ontwikkelen en deze volhouden. Deze stijlvolle activity tracker meet niet alleen je stappen en verbrande calorieën, maar geeft je ook inzicht in hoe je lichaam herstelt van een workout. Met de dagelijkse herstelscore, die je via Fitbit Premium krijgt, weet je wanneer je lichaam meer tijd nodig heeft om te herstellen.

Een andere handige functie van de Charge 5 is de EDA sensor, die je inzicht geeft in je stressbeheersing. Als je score laag is, weet je dat het tijd is voor een ademhalingsoefening om je stress te verminderen. Hiermee helpt de Charge 5 je om een gezonde balans te vinden tussen werk, sport en ontspanning. De ECG app is ook een unieke functie van de Charge 5. Hiermee kun je hartfilmpjes maken vanaf je pols, zodat je je hartritme kunt controleren. Dit is vooral handig voor mensen met hartproblemen of die hun hartgezondheid willen monitoren.

‘S Nachts meet de Charge 5 hoe lang en diep je slaapt. Hierdoor weet je hoeveel slaap je echt nodig hebt en of je slaapkwaliteit verbeterd kan worden. Dankzij de ingebouwde gps sensor houdt de Charge 5 ook je route bij tijdens het sporten, zodat je precies weet hoeveel afstand je hebt afgelegd. Met Fitbit Pay kun je contactloos betalen en de Charge 5 is altijd bij je. Dit maakt het gemakkelijk om je hartslag, stappen en slaap te volgen, zonder dat je je smartphone mee hoeft te nemen.

Fitbit Charge 5
8.7
Beste Fitbit smartwatch
 • Batterijduur: 168 uur
 • Zelfstandige GPS: Ja
Pluspunten
 • Met de dagelijkse herstelscore weet je of je lichaam klaar is voor je volgende workout.
 • De EDA sensor geeft inzicht in stressniveau, waardoor je actie kunt ondernemen om het te verminderen.
 • Met 6 maanden Fitbit Premium krijg je extra inzicht en advies over je gezondheid.
Minpunten
 • Er zijn problemen met de compatibiliteit van de Fitbit met Huawei P30, P8 Lite, P9 Lite, P20 Lite en Xiaomi Mi 6 smartphones.

Welke smartwatch kopen?

Er zijn veel verschillende smartwatches beschikbaar op de markt, van verschillende merken en met verschillende specificaties. Voordat u een smartwatch koopt, is het belangrijk om te overwegen welke functies voor u belangrijk zijn. Wilt u alleen notificaties ontvangen of wilt u ook gebruik maken van de gezondheids- en fitnessfuncties? Wilt u een smartwatch met een groot scherm of een met een lange batterijduur?

In het algemeen is een smartwatch een handig apparaat dat u helpt verbonden te blijven en uw gezondheid in de gaten te houden. Er zijn veel verschillende modellen beschikbaar, dus er is er altijd wel een die bij u past.

Compatibiliteit en besturingssysteem van smartwatch

Een belangrijk aspect om in gedachten te houden bij het kiezen van een smartwatch is compatibiliteit met uw smartphone of tablet. Veel smartwatches zijn specifiek gemaakt voor gebruik met een bepaald besturingssysteem, zoals iOS of Android.

Smartwatches die gebruik maken van het iOS-besturingssysteem, zoals de Apple Watch, zijn alleen compatibel met iPhones. Dit betekent dat als u een Android-smartphone heeft, u een ander type smartwatch moet overwegen.

Smartwatches die gebruik maken van het Android-besturingssysteem, zoals de Samsung Galaxy Watch, zijn vaak compatibel met zowel Android-telefoons als iPhones. Dit biedt u meer flexibiliteit bij het kiezen van een smartwatch.

Er zijn ook smartwatches die hun eigen besturingssysteem gebruiken, zoals de Fitbit Versa of Garmin smartwatches. Deze zijn vaak compatibel met zowel iOS als Android-telefoons.

Het is belangrijk om te controleren of de smartwatch die u overweegt te kopen compatibel is met uw smartphone voordat u een aankoop doet. Anders zal de smartwatch beperkt functioneel zijn of helemaal niet werken.

iphone-smartwatch
iphone – smartwatch

Accu van een smartwatch

De accuduur van een smartwatch is een belangrijk aspect om in gedachten te houden bij de aankoop van een smartwatch. Dit is omdat een smartwatch veel energie verbruikt door het gebruik van verschillende functies en sensoren, zoals het verzenden en ontvangen van notificaties, het bijhouden van gezondheids- en fitnessgegevens, en het gebruik van GPS.

De accuduur van een smartwatch kan variëren sterk afhankelijk van het model en de fabrikant. Sommige smartwatches kunnen tot een week of langer meegaan op één lading, terwijl andere slechts een paar dagen meegaan.

Er zijn een aantal manieren om de accuduur van uw smartwatch te verlengen. Een van de eenvoudigste manieren is om de helderheid van het scherm aan te passen en de achtergrondverlichting te dimmen. U kunt ook de energiebesparingsmodus inschakelen of de frequentie van notificaties beperken.

Sommige smartwatches hebben ook specifieke functies die de accuduur verlengen, zoals de always-on-display-modus die alleen het tijd- en datum weergeven op het scherm wanneer de smartwatch niet wordt gebruikt.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat sommige apps of functies meer energie verbruiken dan andere. U kunt de apps of functies die u minder vaak gebruikt uitschakelen of verwijderen om de accuduur te verlengen.

Welk budget voor een smartwatch?

Er zijn smartwatches beschikbaar in een breed scala van prijzen, afhankelijk van de fabrikant, functies en specificaties.

Aan de lagere kant van de prijsschaal, zijn er basic smartwatches beschikbaar voor ongeveer €50-€100, zoals de Amazfit Bip of de Xiaomi Mi Band. Deze smartwatches bieden basisfuncties zoals stappenteller, slaaptracker, en notificaties.

De meer gemiddelde prijsklasse smartwatches zijn beschikbaar voor ongeveer €100-€300, zoals de Samsung Galaxy Watch Active2 of de Apple Watch SE. Deze smartwatches bieden een breder scala van functies zoals gezondheids- en fitness tracking, betalingen en GPS.

Aan de hogere kant van de prijsschaal zijn er smartwatches beschikbaar voor €300 en hoger, zoals de Apple Watch Series 6 of de Samsung Galaxy Watch3. Deze smartwatches bieden nog meer functies en specificaties zoals een groter scherm, geavanceerde gezondheids- en fitness-tracking, en betere waterdichtheid.

Het is belangrijk om te overwegen welke functies en specificaties u belangrijk vindt bij de aankoop van een smartwatch. Als u alleen op zoek bent naar basisfuncties, kunt u wellicht volstaan met een goedkopere smartwatch. Als u echter op zoek bent naar geavanceerde functies en specificaties, zult u waarschijnlijk een hoger budget moeten overwegen.

In het algemeen, is er een breed scala van prijzen beschikbaar voor smartwatches, van goedkoop tot duur. Het is belangrijk om te overwegen welke functies en specificaties u belangrijk vindt en hoeveel u bereid bent te besteden voordat u een aankoop doet.

Waarom een smartwatch met wifi?

Een smartwatch met WiFi biedt een aantal voordelen ten opzichte van een smartwatch zonder WiFi. Hieronder staan enkele van de belangrijkste voordelen:

 • Onafhankelijkheid van de smartphone: Als u een smartwatch met WiFi heeft, kunt u verbinding maken met internet zonder uw smartphone bij de hand te hebben. Dit betekent dat u bijvoorbeeld uw e-mails kunt lezen, berichten kunt versturen en op social media kunt posten, zonder dat u uw smartphone bij u moet hebben.
 • Snelheid: Een smartwatch met WiFi heeft een snellere internetverbinding dan een smartwatch die alleen via Bluetooth verbinding maakt met de smartphone. Dit betekent dat u sneller toegang heeft tot informatie en apps.
 • Betere GPS-prestaties: Als u een smartwatch met WiFi heeft, kunt u gebruik maken van de GPS-functie zonder dat u uw smartphone bij u heeft. Dit is bijvoorbeeld handig als u gaat wandelen of hardlopen en uw smartphone thuis wilt laten.
 • Meer apps: Veel apps die beschikbaar zijn voor smartwatches vereisen een internetverbinding. Met een smartwatch met WiFi kunt u gebruik maken van deze apps, zoals muziekstreamingdiensten of navigatie-apps, zonder uw smartphone bij u te hebben.
 • Voorkoming van dataverbruik: Als u een smartwatch met WiFi heeft, hoeft u zich geen zorgen te maken dat uw dataverbruik op uw smartphone te snel oploopt, omdat de smartwatch zelf een internetverbinding heeft.

Hoe meet smartwatch slaap?

Een smartwatch meet de slaap door middel van verschillende sensoren die gegevens verzamelen over uw bewegingen, hartslag en andere biometrische gegevens tijdens de slaap.

De bewegingssensor, ook wel accelerometer genoemd, registreert uw bewegingen en analyseert deze om te bepalen of u in een diepe slaap, lichte slaap of in remslaap bent. Sommige smartwatches gebruiken ook een optische hartslagmeter om uw hartslag te meten tijdens de slaap.

De smartwatch analyseert vervolgens deze gegevens om te bepalen hoeveel tijd u heeft doorgebracht in elke fase van de slaap, zoals de diepe slaap en de lichte slaap. Sommige smartwatches gebruiken ook een algoritme om te bepalen hoeveel tijd u heeft doorgebracht in remslaap, die geassocieerd wordt met dromen en mentale herstelling.

Veel smartwatches bieden ook slaapscores en -rapporten, die u kunt gebruiken om uw slaappatroon te analyseren en te verbeteren. Deze rapporten kunnen informatie bevatten zoals de duur van de slaap, de tijd die u nodig heeft om in slaap te vallen, en hoe vaak u ’s nachts wakker wordt.

Het is belangrijk om te weten dat de precisie van de slaapmeting afhankelijk is van het specifieke model en de fabrikant van de smartwatch. Sommige smartwatches zijn nauwkeuriger dan andere bij het meten van de slaap. Daarnaast kan de slaapmeting ook beïnvloed worden door factoren zoals de positie van de smartwatch tijdens de slaap.

Wanneer smartwatch opladen?

Het is aan te raden om uw smartwatch op te laden wanneer de batterij laag is of bijna leeg. Veel smartwatches hebben een batterijduur van ongeveer een dag tot een week, afhankelijk van het model en de gebruikte functies. Dit betekent dat u de smartwatch waarschijnlijk elke dag of elke paar dagen zult moeten opladen.

Sommige smartwatches hebben een batterijduurindicator die u informeert wanneer de batterij laag is. U kunt ook de batterijstatus controleren in de instellingen van de smartwatch of door de batterijstatus-app te openen.

Het is ook aan te raden om uw smartwatch op te laden voordat u naar bed gaat, zodat de smartwatch volledig opgeladen is wanneer u wakker wordt. Dit is vooral belangrijk als u de smartwatch gebruikt om uw slaap bij te houden, omdat de smartwatch tijdens de nacht in de slaapmodus zal zijn en de batterij sneller leeg kan raken.

Het is belangrijk om te weten dat overladen van een batterij slecht is voor de levensduur van de batterij. Het is daarom aan te raden om de smartwatch niet aan te laten staan wanneer deze volledig opgeladen is, maar in plaats daarvan af te haken wanneer deze volledig opgeladen is.

Veelgestelde vragen en antwoorden over smartwatches!

Wat is een smartwatch?

Een smartwatch is een draagbaar elektronisch apparaat dat is ontworpen om gedragen te worden als een horloge. Het biedt veel van dezelfde functies als een smartphone, zoals het ontvangen van berichten, het bekijken van meldingen en het volgen van fitnessactiviteiten.

Wat zijn enkele van de functies die beschikbaar zijn op smartwatches?

Smartwatches bieden een breed scala aan functies, waaronder het ontvangen van meldingen, het bijhouden van fitnessactiviteiten, het afspelen van muziek, het maken van telefoongesprekken en het sturen van tekstberichten. Sommige modellen hebben ook GPS-functionaliteit, zodat je je locatie kunt bijhouden en routebeschrijvingen kunt krijgen.

Moet ik een smartwatch kopen?

Of je een smartwatch moet kopen, hangt af van je persoonlijke behoeften en voorkeuren. Als je bijvoorbeeld veel tijd buitenshuis doorbrengt en je wilt je fitnessactiviteiten bijhouden, kan een smartwatch een handige manier zijn om dat te doen. Als je echter niet veel tijd buiten doorbrengt en geen behoefte hebt aan extra functies, kan een traditioneel horloge beter geschikt zijn.

Kan ik mijn smartwatch gebruiken om te bellen?

Ja, de meeste smartwatches hebben de mogelijkheid om telefoongesprekken te voeren en tekstberichten te sturen. Sommige modellen hebben zelfs een ingebouwde luidspreker en microfoon, zodat je kunt bellen zonder je telefoon uit je zak te halen.

Hoe lang gaat de batterij van een smartwatch mee?

De levensduur van de batterij van een smartwatch varieert afhankelijk van het model en het gebruik. Over het algemeen gaan de meeste smartwatch-batterijen ongeveer één tot drie dagen mee voordat ze opnieuw moeten worden opgeladen. Sommige modellen hebben echter een langere levensduur van de batterij, terwijl andere modellen sneller moeten worden opgeladen.

kurt

Ik ben Kurt Cools, een ervaren professional in de elektronica-industrie. Ik hecht veel waarde aan het delen van mijn kennis en het helpen van anderen. Op deze website kunt u niet alleen waardevolle informatie vinden, maar ik ben ook beschikbaar om uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van advies.

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   logo_onder
   De beste keuze maken bij het kiezen van kwaliteitsproducten blijft een uitdaging. We helpen je om je beter te informeren over het product voordat je het koopt. Informatie die essentieel is om de "beste" keuze te maken.

   Algemeen

   Algemene voorwaarden | Cookies | Privacy | © 2023 – debestekeuze.be
   De beste keuze
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0