Bij het kopen van een wasmachine, moet u overwegen wat voor soort apparaat u wilt

Een wasmachine die geschikt is voor een klein of groot huishouden

Laadvermogen wasmachine

Als je een wasmachine koopt moet je vooral kijken wat het vulvermogen is, het gewicht dat je in de wastrommel kunt laden. Een wasmachine met een vulvermogen van 7 kg is geschikt voor 1 a 2 personen en bij een laadvermogen van 8 kilo tot 4 personen. Vanaf 9 kilo kun je wasgoed laden voor 5 personen en meer. Dan heb je ook nog wasmachines van 10 kilo, deze kunnen worden gebruikt bij heel grote gezinnen of bijvoorbeeld een sportvereniging.

De juiste wasmachine kiezen hangt natuurlijk af van de hoeveelheid kleding die je wast en dit is voor elk huisgezin anders. Als je regelmatig groot wasgoed wast, zoals dekbedden dan kun je beter een wasmachine nemen met een grotere capaciteit, dus een grotere wastrommel.

Bekijk de volgende wasmachines volgens laadcapaciteit:

wasmachine-vrouw

Toerental of centrifugesnelheid

De maximale snelheid van een wasmachine is 1200, 1400 of 1600 toeren per minuut.

In theorie betekent hogere snelheid:

 • Hoe hoger de toeren, hoe droger de kleding uit de machine komt. Dit heeft een voordeel als je de was daarna in de droogkast moet steken, hoeft minder lang te drogen. Hang je kleding buiten op, dan kun je een lagere toerental kiezen.
 • Een hogere snelheid kan meer slijtage aan kleding en/of machine veroorzaken.
 • Er zijn meer kreukels in de kleding.

Richting wasluik

Je kunt best ook even nagaan in welke richting de wasmachine deur open gaat, links of rechts. Dit wordt veel over het hoofd gezien. Bij de meeste merken gaat de deur naar links open daarmee kun je een keuze maken bij veel merken. Bij Miele gaat bijvoorbeeld de deur naar rechts open.

Energielabel

Sedert maart 2021 kregen vier productgroepen nieuwe energielabels. Hierdoor kun je wasmachines beter met elkaar vergelijken. De nieuwe schaal (van A tot G) wordt duidelijker. Het oude label met een plusteken (A +++) verdwijnt.

Ruimte

De standaard breedte van een wasmachine is 60 cm en de hoogte is ongeveer 85 cm. De diepte hangt meestal af van de capaciteit van de trommel. Is de ruimte voor u was machine beperkt, dan kun je kiezen voor een bovenlader. Indien je nog een droogkast wilt kopen kun je misschien een was-droogcombinatie overwegen.

Je kunt een wasmachine en droogkast vaak samen kopen, dit wordt meestal aangeboden in een set en tegen een lagere prijs. Door de combinatiekorting betaal je minder dan bij aanschaf van een aparte wasmachine en droogkast.

Als u nog steeds geen keuze kunt maken, hebben we hieronder een lijst voor u opgesteld

Toevoegen aan vergelijken
649,00
Toevoegen aan vergelijken
499,00
Toevoegen aan vergelijken
749,00
Toevoegen aan vergelijken
Toevoegen aan vergelijken
538,00
Toevoegen aan vergelijken
699,00
Toevoegen aan vergelijken
Toevoegen aan vergelijken
Toevoegen aan vergelijken

kurt

Hey bezoeker,tof dat je hier komt kijken voor advies! Mijn naam is Kurt Cools en bezit ondertussen jarenlange ervaring op het gebied van elektronica. Daarnaast ben ik enorm gepassioneerd door computers en internet. Netwerken, computers bouwen, camera beveiliging krijgen altijd mijn volle aandacht. Daarnaast koop ik graag de allernieuwste gadgets om uit te proberen. Dit is niet zo vreemd als je jarenlang technicus geweest bent om digitale tv en internet bij consumenten thuis te installeren. Verder, maar meer recent, is de zonnepanelenindustrie mij ook erg goed bekend, en waarvoor ik veel elektrisch werk doe. Dus zeer veel van mijn tijd gaat hier naartoe en die kennis wil ik graag delen. Het beetje tijd dat over is steek ik dan nog graag in tuin, spelletjes spelen en familie.Groetjes en veel plezier op deze site. Hopelijk heb je er veel aan!Kurt

   logo_onder
   De beste keuze maken bij het kiezen van kwaliteitsproducten blijft een uitdaging. We helpen je om je beter te informeren over het product voordat je het koopt. Informatie die essentieel is om de "beste" keuze te maken.

   Algemene voorwaarden | Cookies | Privacy | © 2022 – debestekeuze.be

   De beste keuze
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0