Beste USB-sticks 2023

Er zijn veel verschillende USB-sticks op de markt en het is moeilijk om te weten welke je moet kopen. Dit artikel helpt je te beslissen welke USB-stick het beste bij je past door de verschillende soorten USB-sticks en hun voordelen uit te leggen. USB-sticks zijn nu verkrijgbaar in grotere opslagcapaciteiten en in vele andere vormen, maten, kleuren en stijlen. Ze zijn ook nog eens goedkoper dan vroeger!

Onze keuze voor een USB-Stick

De SanDisk Ultra Dual Drive 3.1 Luxe 128GB is een krachtige USB-stick met een ingebouwde back-up functie. Hierdoor ben je er zeker van dat jouw belangrijke bestanden veilig zijn opgeslagen op deze USB-stick. Dankzij de razendsnelle leessnelheid van 150 megabytes per seconde worden foto’s en andere bestanden direct geopend wanneer je ze aanklikt op je computer. Dit wordt mogelijk gemaakt door de USB 3.1-aansluiting, die tot vijf keer sneller is dan USB 3.0.

Daarnaast biedt de robuuste aluminium behuizing van de USB-stick uitstekende bescherming tegen vallen en stoten, waardoor jouw data veilig blijft, zelfs wanneer de stick per ongeluk valt. En als kers op de taart is deze USB-stick ook nog eens spatwaterdicht, waardoor je zelfs in een regenbui geen zorgen hoeft te maken over de veiligheid van je gegevens. Kortom, met de SanDisk Ultra Dual Drive 3.1 Luxe 128GB heb je een krachtige, betrouwbare en veelzijdige USB-stick tot je beschikking.

SanDisk Ultra Dual Drive 3.1 Luxe 128GB
SanDisk Ultra Dual Drive 3.1 Luxe 128GB

Verkrijgbaar bij:

 • Merk: SANDISK
 • Totale opslagcapaciteit: 128GB
 • Maximale schrijfsnelheid: 150 MB/s
 • Compatibel met: Desktop, Laptop, Smartphone, Tablet

Pluspunten

 • Met USB 3.1 kun je bestanden tot wel vijf keer sneller overzetten dan met USB 3.0, wat zorgt voor een aanzienlijk snellere gegevensoverdracht.
 • Dankzij de combinatie van USB-C en USB-A connectoren is deze stick compatibel met bijna alle apparaten, waardoor het gebruiksgemak wordt vergroot.
 • Door de ingebouwde softwarematige data-encryptie worden bestanden op een veilige manier opgeslagen en beschermd tegen ongeautoriseerde toegang.

Minpunten

 • De encryptie van de USB-stick is softwarematig, wat minder veilig is dan hardwarematige encryptie.

Met deze USB-stick van Philips FM51FD75B kunt u profiteren van een trendy ontwerp in verschillende kleuren, zoals kanariegeel, gelatineroze, ultravioletpaars, absintgroen, elektrisch blauw of warm oranje. Dit geeft u niet alleen de mogelijkheid om uw eigen stijl te kiezen, maar ook om dagelijks uw gegevens op te slaan en te delen met plezier. Bovendien biedt deze USB-stick snelle gegevensoverdracht met high-speed USB 3.0. Dit betekent dat u grote multimediabestanden snel kunt kopiëren van of naar de harde schijf van uw computer, waardoor u minder tijd kwijt bent aan wachten.

De activiteitsindicator van deze USB-stick gaat branden wanneer bestanden worden gekopieerd. Dit zorgt voor een aangename gloed om aan te geven dat de drive correct is aangesloten en werkt. Het licht pulseert sneller tijdens het kopiëren van bestanden van of naar het geheugen.

Philips FM51FD75B
Philips FM51FD75B 512GB

Verkrijgbaar bij:

 • Merk: Philips
 • Totale opslagcapaciteit: 512GB
 • Maximale schrijfsnelheid: 45MB/s
 • Compatibel met: Desktop, Laptop, Smartphone, Tablet

Pluspunten

 • De USB-stick heeft een trendy ontwerp in verschillende kleuren.
 • De USB-stick heeft een opslagcapaciteit van 512 GB, wat u de mogelijkheid biedt om grote gegevensbestanden veilig op te slaan.
 • De USB-stick biedt snelle gegevensoverdracht met high-speed USB 3.0, waardoor u minder tijd kwijt bent aan wachten bij het kopiëren van grote multimediabestanden van of naar de harde schijf van uw computer.
 • Wanneer er bestanden worden gekopieerd, zal de activiteitsindicator gaan branden.

De SanDisk Extreme PRO USB 3.1 Solid State-flashdrive is de ideale oplossing voor iedereen die behoefte heeft aan een snelle en betrouwbare manier om grote hoeveelheden gegevens op te slaan en te verplaatsen. Met leessnelheden tot 420 MB/s en schrijfsnelheden tot 380 MB/s, is het kopiëren van grote bestanden en mappen een fluitje van een cent. Dankzij de capaciteit tot 1TB is er meer dan genoeg ruimte voor al uw gegevens.

De aluminium behuizing biedt extra duurzaamheid en de Sandisk SecureAcces software beschermt uw privacy. Mocht er onverhoopt toch iets misgaan, dan kunt u gebruikmaken van de eenvoudige bestandshersteloptie van de RescuePRO Deluxe-software. De SanDisk Extreme PRO USB 3.1 is niet alleen klaar voor USB 3.1, maar is ook achterwaarts compatibel, zodat u hem kunt gebruiken met zowel USB 3.0- als USB 2.0-poorten. Kortom, deze flashdrive biedt de ultieme combinatie van snelheid, capaciteit, betrouwbaarheid en draagbaarheid en is de perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar een krachtige en veelzijdige USB-flashdrive.

SanDisk USB Extreme PRO SFD 1TB
SanDisk USB Extreme PRO SFD 1TB

Verkrijgbaar bij:

 • Merk: SANDISK
 • Totale opslagcapaciteit: 1TB
 • Maximale schrijfsnelheid: 380 MB/s
 • Compatibel met: Desktop, Laptop, Smartphone, Tablet

Pluspunten

 • Leessnelheden tot 420 MB/s.
 • Gereed voor gebruik met USB 3.1, evenals compatibel met oudere USB-versies.
 • De behuizing van aluminium zorgt voor een verhoogde duurzaamheid.
 • Gemakkelijke bestandsherstel mogelijkheden beschikbaar met de RescuePRO Deluxe software.

De Samsung Fit Plus USB 256GB is een fantastische optie voor iedereen die op zoek is naar een compacte en handige manier om belangrijke bestanden op te slaan. Dit kleine apparaatje past gemakkelijk aan je sleutelhanger, zodat je altijd toegang hebt tot je gegevens, waar je ook bent. Het formaat is zo klein dat je het gemakkelijk in je laptop kunt laten zitten, zonder dat het in de weg zit.

De metalen behuizing van dit model is niet alleen stijlvol, maar zorgt er ook voor dat deze USB-stick extra stevig is en tegen een stootje kan. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken dat je belangrijke bestanden verliest als je de stick per ongeluk laat vallen.

Met de nieuwste USB 3.1 technologie kun je bestanden met een snelheid tot 300 MB/s lezen en bestanden met een snelheid tot 90 MB/s schrijven. Dit betekent dat je grote bestanden in slechts enkele seconden kunt overzetten. Met 256 gigabyte aan opslagruimte heb je voldoende ruimte voor al je belangrijke bestanden en meer. Je kunt bijvoorbeeld wel 25.600 muziekbestanden van 10 megabyte of zelfs miljoenen tekstbestanden opslaan!

Kortom, als je op zoek bent naar een snelle, betrouwbare en handige USB-stick met voldoende opslagruimte, dan is de Samsung Fit Plus USB 256GB absoluut een goede keuze.

Samsung Fit Plus USB 256GB
Samsung Fit Plus USB 256GB

Verkrijgbaar bij:

 • Merk: SAMSUNG
 • Totale opslagcapaciteit: 256GB
 • Maximale schrijfsnelheid: 90 MB/s
 • Compatibel met: Desktop, Laptop

Pluspunten

 • Dankzij het compacte formaat van de USB-stick kun je hem gewoon in je laptop laten zitten, zonder dat hij in de weg zit.
 • Hang deze handige USB-stick aan je eigen sleutelhanger, zodat je altijd al je belangrijke bestanden bij je hebt.
 • Dankzij de razendsnelle USB 3.1 technologie kun je bestanden supersnel overzetten met een lees- en schrijfsnelheid van maar liefst 300 en 90 MB/s.

Minpunten

 • Omdat deze usb stick klein is, kan hij gemakkelijk zoekraken.

Bekijk de top 10 USB-Sticks bij:

Wat is een USB-stick?

Een USB-stick is een draagbaar opslagapparaat dat u kunt gebruiken om bestanden, afbeeldingen, video’s en meer op te slaan. De gegevens op de USB-stick zijn toegankelijk door deze op verschillende apparaten aan te sluiten, zoals computers of laptops. Een USB-stick heeft een connector die in de USB poort van de computer wordt gestoken. Het binnenste deel bevat een of meer flash-geheugenchips die verantwoordelijk zijn voor het opslaan van gegevens.

Levensduur van een USB-stick

USB-sticks zijn een van de meest gebruikte apparaten om gegevens op te slaan en over te dragen. Ze zijn klein van formaat, licht van gewicht en gemakkelijk mee te nemen. De levensduur van een USB-stick is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type geheugen, de kwaliteit van de USB-stick en het gebruik ervan.

De levensduur van een USB-stick kan worden onderverdeeld in drie verschillende categorieën: kort, gemiddeld en lang.

 • Korte levensduur verwijst naar die USB-sticks met een levensduur van minder dan vijf jaar.
 • Gemiddelde levensduur verwijst naar degenen met een levensduur tussen vijf jaar en tien jaar.
 • Lange levensduur verwijst naar die met een levensduur van meer dan tien jaar.
usb-stick

Hoe kun je foto’s van je laptop naar een USB-stick overzetten?

Hieronder vindt u stapsgewijze instructies voor het overzetten van foto’s van laptop naar USB-stick:

 1. Sluit de USB-stick aan op een USB-poort van de laptop.
 2. Open Windows Verkenner en navigeer naar de map met de foto’s die u wilt overzetten.
 3. Klik met de rechtermuisknop op de map en selecteer “Kopiëren”.
 4. Navigeer naar de andere map waarnaar u uw foto’s wilt overbrengen, klik met de rechtermuisknop in die map en selecteer “Plakken”.
 5. Koppel de USB-stick los van uw laptop wanneer u klaar bent met het overzetten van uw bestanden door er met de rechtermuisknop op te klikken in Windows Verkenner, “Uitwerpen” te selecteren en vervolgens op “Ja” te klikken wanneer u wordt gevraagd om te bevestigen dat u de stick van uw systeem wilt verwijderen.

Hoeveel foto’s, muziek en bestanden kun je op een USB-stick plaatsen?

Het aantal foto’s dat u op een bepaalde capaciteit van een USB-stick kunt opslaan, is afhankelijk van de bestandsgrootte en de kwaliteit van de afbeeldingen. Over het algemeen kunt u meer foto’s opslaan met een lagere resolutie en kleinere bestandsgrootte omdat ze minder ruimte innemen.

Het aantal documenten dat u op een USB kunt zetten, is afhankelijk van de grootte en ook van het bestandstype. U kunt bijvoorbeeld meer PDF-bestanden opslaan dan Word-bestanden omdat PDF’s kleiner zijn.

Op een USB-stick kan veel data worden opgeslagen, maar hoeveel muziek kun je er op zetten?

Dit is een vraag die veel mensen zichzelf hebben gesteld. Het antwoord op deze vraag hangt af van de grootte van de USB-stick. Als u bijvoorbeeld een USB-stick van 32 GB gebruikt, kunt u er ongeveer 8000 muziek bestanden op kwijt.

Hoeveel betaal je voor een goede USB stick?

De prijs van een USB-stick varieert afhankelijk van de grootte en de kwaliteit. Een USB-stick van 256 GB kost bijvoorbeeld meer dan een USB-stick van 128 GB. U kunt een USB-stick kopen vanaf € 7 en zo hoog als € 700. Gemiddeld genomen heb je voor € 25 al een goede USB stick met 128 GB aan opslagruimte.

Beste merk voor een USB stick

De beste merken voor USB-sticks zijn typisch Kingston, Sandisk ,Samsung en Transcend. Deze merken bieden een reeks verschillende opslagformaten en prijzen. De SanDisk Cruzer is bijvoorbeeld een betaalbare optie die verkrijgbaar is in de formaten 16GB, 32GB, 64GB, 128GB, 256GB en 512GB. De SanDisk USB Extreme PRO SFD is een duurdere optie met 1TB opslagruimte.

Kan een USB stick stuk gaan?

usb-stick herstellen

Er zijn veel manieren waarop een USB-stick kan breken, bijvoorbeeld door hem op een harde ondergrond te laten vallen, door iets zwaars te verpletteren, nat te worden, enz. Wanneer hij breekt als gevolg van fysieke schade, wordt hij meestal onbruikbaar omdat de interne componenten beschadigd raken.

Een USB-stick kan ook kapot gaan als hij wordt blootgesteld aan extreme hitte, maar ook door een stroomstoot of door een stroomstoring. USB-sticks werken zoals elk ander gegevensopslagapparaat; ze slijten na verloop van tijd door de geheugenchips die erin zitten. Dit kan leiden tot plotseling gegevensverlies.

Kun je een USB stick herstellen?

Het eerste dat mensen moeten doen als hun USB-stick niet werkt, is proberen het apparaat te resetten door de stroombron te verwijderen en opnieuw aan te sluiten. Als dit niet werkt, is er mogelijk iets mis met de hardware en heeft u mogelijk een vervanging voor uw apparaat nodig.

Sommige USB-sticks kunnen door een probleem niet meer worden gelezen. Soms kun je het probleem eenvoudig oplossen met herstelsoftware. Hieronder volgen enkele van de beste gratis software voor gegevensherstel voor USB-drives:

 • EaseUS DATA Recovery
 • Stellar Data Recovery

Welke USB stick is sneller?

De USB-interface is in de loop der jaren bijgewerkt om hogere gegevensoverdrachtssnelheden mogelijk te maken. Er zijn vier soorten USB-sticks beschikbaar: de USB 1.1 (tot 12 Mb/s), USB 2.0 (tot 480 Mb/s), USB 3.0 (tot 5 Gb/s) en de USB 3.1 (tot 10 Gb/s).

De  USB 3.1 is sneller dan zijn voorganger, wat het aantrekkelijker maakt om bestanden zo snel mogelijk over te zetten.

Kun je een USB-stick aansluiten op een smartphone?

U kunt een USB-stick in uw smartphone steken en gegevens tussen de twee apparaten uitwisselen, maar u moet er echter voor zorgen dat uw telefoon deze functie ondersteunt. In sommige gevallen heb je hiervoor een speciale kabel nodig.

kurt

Ik ben Kurt Cools, een ervaren professional in de elektronica-industrie. Ik hecht veel waarde aan het delen van mijn kennis en het helpen van anderen. Op deze website kunt u niet alleen waardevolle informatie vinden, maar ik ben ook beschikbaar om uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van advies.

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   logo_onder
   De beste keuze maken bij het kiezen van kwaliteitsproducten blijft een uitdaging. We helpen je om je beter te informeren over het product voordat je het koopt. Informatie die essentieel is om de "beste" keuze te maken.

   Algemeen

   Algemene voorwaarden | Cookies | Privacy | © 2023 – debestekeuze.be
   De beste keuze
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0