Ontdek de voordelen van een slim huis!

In de afgelopen jaren is het concept van het “slimme huis” steeds populairder geworden. Een slim huis is een type woning waarin diverse apparaten en systemen met elkaar kunnen communiceren en automatisch kunnen worden bediend om het comfort, de veiligheid en de efficiëntie te verbeteren.

Onze keuze voor een slim huis

De derde generatie Nest Thermostat is in vergelijking met zijn voorgangers mooier dan ooit. Het ontwerp is slanker en gestroomlijnder en het scherm is groter en duidelijker, wat het gebruik nog prettiger maakt. Met de Afstandsweergave kun je vanaf de andere kant van de kamer gemakkelijk de tijd of de ingestelde temperatuur aflezen. Daarnaast kan de Nest Thermostat nu ook je boiler aansturen en maakt hij gebruik van de energiebesparende OpenTherm-technologie.

Energie besparen is belangrijk en je thermostaat speelt hierin een grote rol. Meer dan de helft van je energierekening wordt namelijk bepaald door je thermostaat. Daarom is het essentieel dat je thermostaat je helpt om energie te besparen. En dat is precies wat de Nest Thermostat doet. Sinds de introductie in 2011 heeft deze thermostaat wereldwijd in miljoenen huishoudens meer dan vier miljard kWh aan energie bespaard*. Dit komt doordat hij van jou leert.

De Nest Thermostat leert jouw favoriete temperaturen in huis kennen en verlaagt de temperatuur wanneer je weg bent. Hij past zich aan aan de omstandigheden van je huis, bijvoorbeeld hoe lang het duurt om het op te warmen of hoe tochtig het is. Zo verbruikt hij alleen energie wanneer dat nodig is. Kortom, de Nest Thermostat is de ideale thermostaat om energie te besparen.

Google Nest Learning
Google Nest Learning thermostat V3

Verkrijgbaar bij:

 • Merk: Google Nest
 • Geschikt voor type CV-ketel: Modulerend
 • Display verlichting: Ja
 • Smart Home Platform: Nest | Homey | Google Assistant
 • Wifi: Ja

Pluspunten

 • De Nest Thermostat gebruikt OpenTherm-technologie om nog meer energie te besparen.
 • De thermostaat leert je voorkeurstemperaturen kennen en stelt een schema op.
 • De Nest Thermostat werkt samen met de Nest Protect en kan de ketel uitschakelen bij gevaarlijke koolmonoxidegevallen.

Minpunten

 • Helaas is deze thermostaat niet geschikt voor gebruik in combinatie met een hybride of omkeerbare warmtepomp.

De Honeywell Lyric T6 is een slimme thermostaat die niet alleen jouw comfort centraal zet, maar ook de impact op het milieu. Door zijn intuïtieve vermogen om te weten wanneer de verwarming wel of niet moet worden ingeschakeld, kan hij het energieverbruik drastisch verminderen. Bovendien onthoudt hij hoe lang het duurt voordat de gewenste temperatuur in huis bereikt is, waardoor je altijd van een perfecte warmte kunt genieten. Het stijlvolle zwarte touchscreen van de thermostaat maakt het gemakkelijk om hem te bedienen, maar je kan hem ook eenvoudig aanpassen via de handige Lyric-app op je iOS of Android-toestel.

De Honeywell Lyric T6 ondersteunt tevens Apple HomeKit, wat hem naadloos integreert in jouw smart home-systeem. Maar wat deze slimme thermostaat echt onderscheidt, is de geofencing-functie. Hij kan de gebruikers lokaliseren en op basis daarvan de temperatuurregeling aanpassen. Zo schakelt de Honeywell Lyric T6 de verwarming automatisch uit wanneer de laatst vertrekkende bewoner zich buiten een ingestelde afstand van de thermostaat bevindt en wordt de verwarming weer aangezet zodra een van de bewoners terugkomt binnen deze afstand. Zo is jouw huis altijd perfect op temperatuur wanneer je thuiskomt.

Honeywell Lyric T6
Honeywell Lyric T6

Verkrijgbaar bij:

 • Merk: Honeywell
 • Geschikt voor type CV-ketel: Aan/Uit, Modulerend
 • Display verlichting: Ja
 • Smart Home Platform: Apple HomeKit | Google Assistant | IFTTT | Lyric | Alexa Amazon | Homey
 • Wifi: Ja

Pluspunten

 • Geofencing functie: Een opvallende eigenschap van de Honeywell Lyric T6 is de geofencing functie. De thermostaat kan gebruikers lokaliseren en past op basis hiervan de temperatuurregeling aan. Dit zorgt voor energiebesparing en maakt het gemakkelijk om thuis te komen in een aangenaam warm huis.
 • Lyric app: Met de Lyric app blijf je altijd in verbinding met de Honeywell Lyric T6, waar je ook bent. Je kunt de thermostaat eenvoudig instellen en aanpassen, waardoor je altijd de controle hebt over de temperatuur in huis. Bovendien ontvang je notificaties bij extreme temperaturen in huis.
 • Apple HomeKit: De Honeywell Lyric T6 is compatibel met de Apple HomeKit en kan centraal worden aangestuurd via je iPhone, iPad of Apple Watch. Dit maakt het gemakkelijk om meerdere Apple HomeKit-apparaten in huis te bedienen en de thermostaat te regelen via Siri-spraakbesturing.

Minpunten

 • Het is geen gemakkelijke klus om de Honeywell te installeren.

Als u wilt dat uw huis ook slim wordt, kunt u beginnen met het volgende:

Slimme thermostaat

Een slimme thermostaat kan uw verwarming en koeling op afstand bedienen en automatisch aanpassen op basis van uw dagelijkse routine. Dit kan u veel geld besparen op uw energierekening. Bovendien kunt u met een slimme thermostaat uw huis op afstand verwarmen of koelen voordat u thuiskomt, zodat u altijd thuiskomt in een comfortabel huis.

slimme-thermostaat
Slimme thermostaat

Slimme verlichting

Met slimme verlichting kunt u uw verlichting op afstand bedienen en automatisch instellen op basis van uw dagelijkse routine. Bovendien kunt u met slimme verlichting verschillende kleuren en helderheid instellen om de sfeer in uw huis aan te passen. U kunt zelfs uw verlichting instellen om automatisch aan te gaan wanneer u thuis komt, zodat u nooit in het donker hoeft te tasten.

Slimme beveiliging

Slimme beveiligingssystemen omvatten alles van slimme sloten en alarmsystemen tot beveiligingscamera’s. Met slimme beveiliging kunt u uw huis op afstand bewaken en beheren. U kunt zelfs beveiligingscamera’s instellen om automatisch te waarschuwen wanneer ze beweging detecteren, zodat u altijd op de hoogte blijft van wat er in uw huis gebeurt.

Slimme huishoudelijke apparaten

Slimme huishoudelijke apparaten omvatten alles van slimme koelkasten en wasmachines tot slimme stofzuigers en koffiezetapparaten. Met slimme huishoudelijke apparaten kunt u uw apparaten op afstand bedienen en instellen op basis van uw dagelijkse routine. Bovendien kunnen slimme huishoudelijke apparaten u waarschuwen wanneer het tijd is om het apparaat schoon te maken of te onderhouden.

smart-home
Slim huis

Spraakbesturing

Met spraakbesturing kunt u uw slimme apparaten bedienen met uw stem. U kunt bijvoorbeeld de verlichting in uw huis aan- of uitzetten, uw thermostaat instellen of uw slimme stofzuiger starten met eenvoudige spraakopdrachten. Dit maakt het gemakkelijker dan ooit om uw huis te bedienen zonder dat u uw handen hoeft te gebruiken.

Al deze slimme apparaten kunnen worden geïntegreerd in één slimme hub, waardoor u al uw apparaten op één plek kunt bedienen. Dit maakt het gemakkelijk om uw huis te automatiseren en te beheren.

Slimme speakers

Slimme speakers, zoals Amazon Echo of Google Nest, zijn niet alleen handig om muziek af te spelen en vragen te beantwoorden, maar ze kunnen ook worden gebruikt om uw slimme huis te bedienen. U kunt spraakopdrachten geven om uw lichten aan of uit te zetten, uw thermostaat aan te passen, uw deur te vergrendelen of ontgrendelen en nog veel meer. Met een slimme speaker hoeft u niet eens uw smartphone of tablet te gebruiken om uw huis te bedienen.

smart home
Smart home

Slimme deurbellen

Een slimme deurbel is een camera en intercomsysteem dat aan uw voordeur wordt bevestigd en waarmee u uw bezoekers kunt zien, spreken en horen. Veel slimme deurbellen hebben bewegingssensoren die u waarschuwen wanneer er iemand bij uw voordeur is. Dit is handig om te weten wie er voor uw deur staat, zelfs als u niet thuis bent. U kunt zelfs uw slimme deurbel gebruiken om de postbode te vertellen waar hij of zij uw pakket kan achterlaten.

Slimme rookmelders

Slimme rookmelders zijn een essentieel onderdeel van elk slim huis. Ze kunnen niet alleen rook detecteren, maar ook koolmonoxide en andere gevaarlijke gassen. Veel slimme rookmelders hebben ingebouwde luidsprekers die u waarschuwen wanneer er rook wordt gedetecteerd en u vertellen wat u moet doen. Ze kunnen ook worden gekoppeld aan andere slimme apparaten in uw huis, zoals uw verlichting en thermostaat, om u te waarschuwen en u te helpen bij een noodgeval.

Slimme stopcontacten

Slimme stopcontacten zijn een handige manier om uw bestaande apparaten slim te maken. Met een slim stopcontact kunt u bijvoorbeeld uw koffiezetapparaat of strijkijzer op afstand bedienen. U kunt het stopcontact ook instellen om uw apparaat automatisch uit te schakelen na een bepaalde tijd. Dit is een handige manier om te voorkomen dat u vergeet om uw apparaat uit te schakelen en energie te besparen.

Overweeg uw privacy

Als u een slim huis creëert, is het belangrijk om ook uw privacy in gedachten te houden. Sommige slimme apparaten, zoals beveiligingscamera’s en slimme speakers, kunnen persoonlijke informatie over u en uw gezin verzamelen. Zorg ervoor dat u de privacy-instellingen van elk apparaat controleert en dat u begrijpt welke informatie wordt verzameld en hoe deze wordt gebruikt.

In conclusie, het maken van uw huis slim met behulp van apparatuur is een geweldige manier om uw leven gemakkelijker, veiliger en efficiënter te maken. Met een slimme thermostaat, verlichting, beveiliging, huishoudelijke apparaten, spraakbesturing, speakers, deurbellen.

Veelgestelde vragen

Wat is een slim huis?

Een slim huis is een woning die is uitgerust met slimme apparaten die met elkaar kunnen communiceren en worden bediend via een centrale hub of smartphone-app. Deze apparaten zijn ontworpen om het dagelijkse leven gemakkelijker, veiliger en efficiënter te maken.

Welke apparaten zijn nodig om een huis slim te maken?

Er zijn verschillende apparaten die kunnen worden gebruikt om een huis slim te maken, zoals slimme thermostaten, verlichting, beveiligingssystemen, huishoudelijke apparaten, spraakbesturingssystemen en meer.

Hoe werkt een slimme thermostaat?

Een slimme thermostaat is ontworpen om de temperatuur in uw huis automatisch aan te passen op basis van uw voorkeuren en dagelijkse routines. Het kan worden bediend via een app op uw smartphone en kan zelfs worden gekoppeld aan andere slimme apparaten in uw huis.

Zijn slimme apparaten veilig?

Ja, slimme apparaten zijn over het algemeen veilig, maar het is belangrijk om de privacy-instellingen van elk apparaat te controleren en te begrijpen welke informatie wordt verzameld en hoe deze wordt gebruikt.

Wat zijn de voordelen van het maken van uw huis slim?

Het maken van uw huis slim kan verschillende voordelen bieden, zoals meer gemak, energiebesparing, betere beveiliging en meer controle over uw huis.

Kan ik mijn bestaande apparaten slim maken?

Ja, u kunt uw bestaande apparaten slim maken met behulp van slimme stopcontacten of slimme schakelaars.

Hoe kan ik mijn slimme huis bedienen?

U kunt uw slimme huis bedienen via een centrale hub, smartphone-app, spraakopdrachten of handmatige bediening.

Zijn er nadelen aan het maken van uw huis slim?

Ja, er zijn enkele nadelen aan het maken van uw huis slim, zoals hogere kosten en mogelijke privacyrisico’s. Het is belangrijk om deze factoren in overweging te nemen bij het beslissen welke slimme apparaten u wilt installeren.

Moet ik een professionele installatie overwegen?

Het hangt af van het type slimme apparaten dat u installeert. Sommige apparaten kunnen eenvoudig worden geïnstalleerd door uzelf, terwijl andere apparaten mogelijk professionele installatie vereisen. Het is belangrijk om de installatie-instructies zorgvuldig te lezen en te begrijpen voordat u begint met de installatie.

Kan ik mijn slimme huis uitbreiden?

Ja, u kunt uw slimme huis uitbreiden door meer slimme apparaten toe te voegen en deze te koppelen aan uw bestaande systeem. Het is belangrijk om te controleren of de nieuwe apparaten compatibel zijn met uw huidige systeem voordat u ze installeert.

kurt

Ik ben Kurt Cools, een ervaren professional in de elektronica-industrie. Ik hecht veel waarde aan het delen van mijn kennis en het helpen van anderen. Op deze website kunt u niet alleen waardevolle informatie vinden, maar ik ben ook beschikbaar om uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van advies.

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   logo_onder
   De beste keuze maken bij het kiezen van kwaliteitsproducten blijft een uitdaging. We helpen je om je beter te informeren over het product voordat je het koopt. Informatie die essentieel is om de "beste" keuze te maken.

   Algemeen

   Algemene voorwaarden | Cookies | Privacy | © 2023 – debestekeuze.be
   De beste keuze
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0